Očito je kako je ovogodišnja predizborna kampanja započela čak tri mjeseca prije službenog proglašenja iste, a o svemu nam najbolje svjedoče svakodnevna medijska “prepucavanja” između predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor.

Naime, najpoznatiji hrvatski kompozitor, ujedno i predsjednik Republike Hrvatske,  koji je nedavno (u prije 20 godina od strane Srba granatiranom Dubrovniku) proslavio rođendan u društvu Karađorđevića, pri čemu je proslavu uveličala Beogradska filharmonija, je u razgovoru za Politiku Plus ljutito odgovorio premijerki Kosor, koja je ovih dana izjavila kako Josipović nastoji poniziti vladajuću stranku, iako ista “uspješno radi svoj posao i završava projekte, te započinje nove”.

Ma je li to moguće? Niski i nekavalirski predsjednički udarci

O veličini i važnosti završenih i započetih premijerkinih “uspješnih” projekata, koje ona svakodnevno, uz izvrsnu medijsku pompu, škljocanje fotoaparata i snimanje kamera, otvara i zatvara, pri čemu se više ide na kvantitet, a manje na kvalitet, nije potrebno sada govoriti, jer bi i internetski prostor bio premalen za temeljitu analizu istih. U ovom komentaru ću se ipak više posvetiti novonastalom “ratu” između tamnocrvenog predsjednika i svijetlocrvene premijerke.

Osvrnuvši se na Kosoričinu izjavu o "crvenoj opasnosti", Josipović je rekao kako “crvenilom prijeti stranka koja u vodstvu ima bivše članove Komunističke partije i učenike Kumrovečke političke škole”, te je, pokazavši pravo lice, uvijek “staloženi i miroljubivi” predsjednik svih Hrvata, s ovakvim “niskim udarcima” upućenim HDZ-u, napokon pokazao kako i nije baš uvijek toliko smiren, “ravnocrtan” i “pekmezast”.

Uspješni transferi iz stranke u stranku nakon 90-tih

Kao što svi i predobro znamo, zahvaljujući tzv. hrvatskim medijima, komunista u Hrvatskoj više nema. Ali zato ima antifašista, ili SDP-ovaca, koji bi, kao, trebali biti nasljednici nekadašnje KPH. Međutim, čini se kako je nakon raspada SKH u današnjem SDP-u ostao veoma mali broj komunista iz tih vremena, jer ih je većina, s uspješno izvršenim transferom, prešla u druge novoosnovane stranke, dok  ih je najviše, ipak, završilo u HDZ-u...a zbog toga se danas Hrvatska i nalazi ondje gdje se nalazi. Jer se Hrvatska nikada nije prestala crvenjeti, samo što je u pojedinim fazama, od osamostaljenja ulazila u malo svijetlije ili malo tamnije crveno područje.

Najveće licemjerje u svemu ovome su optužbe i jedne i druge strane, jer su obje strane slične. HDZ optužuje SDP, a stalno se jedni i drugi izmjenjuju na vlasti, dok Hrvatska tone sve dublje i dublje u ponor. Ako na vlasti ostanu ili jedni ili drugi, Hrvati će opet kao “guske u maglu”, i Hrvatsku će opet pritisnuti teška čizmetina, mnogo gora od mrske jugoslavenske, a ispod koje se više nećemo tako lako izvući.

Što je novo, osim naziva? Nekad Jugoslavija, u budućnosti regija

Posljedice će biti dugoročno nesagledive, a to će najbolje osjetiti naša djeca, Hrvati. Uostalom, nije teško primijetiti kako i jedna i druga strana neprestano veličaju antifašizam (a što je samo drugi naziv za komunizam!), te kako u ime antifašizma slave raznorazne antifašističke ustanke, poput onog u Srbu u srcu Hrvatske, pa nas ne bi trebalo začuditi kako bi nas Hrvate, nakon (ne daj Bože!) ulaska u EU, sa zidova uskoro mogle ponovno gledati oči “druga Tita, opjevanog kao ljubičica bijela”.

Komunista više nema, ali još uvijek ima obožavatelja i poklonika bivše Jugoslavije, a većina tih se danas nalazi u SDP-u. Josipović je njihov predsjednik, samo što on danas ne govori o Jugoslaviji, nego u svakom mogućem trenutku spominje “regiju”, kojom bi on, najvjerojatnije, želio predsjednikovati. Ili možda podpredsjednikovati, jer on kao Hrvat (u skladu s podaničkim i samozatajnim hrvatskim mentalitetom) takav uzvišen položaj ipak ne zaslužuje.

On bi, naime, u skladu s gore navedenim, mogao biti podpredsjednik, u toj nekoj njihovoj regiji, dok bi predsjednik bio, a tko drugi, nego njegov najdraži prijatelj Lepi Bora. Jer ipak naš Ivo dolazi iz Hrvatske, čiji vlastodršci uvijek pred nekim novim gospodarom “spuštaju hlače”, i ipak je Beograd značajniji i kulturniji grad od jednog Zagreba, dok je Srbija ipak gospodarski nadmoćnija i kulturnija, europskija od neke tamo Hrvatske, jel tako?

Magla svuda, magla oko nas...

Postoje mišljenja kako je većina današnjih članova SDP-a u većoj mjeri zadojeno mržnjom prema svemu hrvatskome i prema samoj zemlji u kojoj žive, i čije temelje neprestano potkopavaju, nego što su to bili članovi nekadašnje KPH. Jer, u nekadašnjoj KPH je bilo i onih koji su u tu partiju ulazili iz interesa, a u srcu su voljeli Hrvatsku, dok u današnjem SDP-u takvih nema.

Nekadašnji članovi KPH su znali kako su krivi za razna nedjela protiv pripadnika svog hrvatskog naroda, pa su “bili manji od makova zrna”, dok njihovi nasljednici, koji se nalaze u današnjem SDP-u, nisu krivi za nikakve zločine, pa su danas 100 puta “luđi, gratiji, i okrenuti prema potkopavanju temelja i uništavanju teško stečene hrvatske samostalnosti. A današnji predsjednik RH sin je jednog takvog oca, koji je bio u nekadašnjoj KPH.

Dok, s druge strane, i Jadranka ima nerasvijetljenu prošlost. Koje joj je pravo prezime? Da li je bila u Pokretu za Jugoslaviju? U HDZ je ušla 1995?

Rugala se teča loncu!

Licemjerje s obje strane na štetu nepravomoćno osuđenih hrvatskih heroja

Josipović, koji je u vrijeme Domovinskog rata, dok su hrvatski branitelji s krunicama oko vrata svojom krvlju natapali hrvatsku zemlju, u toplini svoje sobice spremao doktorat, skladao i komponirao, prokomentirao je (i osudio!) i sve učestalije HDZ-ovo javno pozdravljanje nepravomoćno osuđenih hrvatskih heroja, generala Gotovine i Markača, pri čemu je, koristeći sebi svojstvenu retoriku “dobro je-nije dobro”, ovaj put rekao kako takvo ponašanje “nije dobro za Hrvatsku”.

– To, naravno, nije dobro ni za Hrvatsku, a niti za Gotovinu i Markača. Znamo kako Haag gleda na takve stvari. Zanimljivo, do zaključenja pregovora s EU, premijerki i ljudima iz vlasti tako što nije padalo na pamet. Sada, kada su pregovori gotovi, kada se bliže izbori, čine suprotno. Neću kriviti Vladu HDZ-a zbog toga što je izručila ili pomogla uhititi generale. To joj je bila dužnost prema međunarodnom pravu. Ali, nakon što su to učinili, zaista je licemjerno na taj način pozdravljati generale radi predizbornih poena, šteteći im pri tome. - rekao je predsjednik u intervjuu za PP.

Eurovizija: The president of Croatia - 0 points! The premier of Croatia – 0 points!

Dakle, današnji hrvatski predsjednik, sin ipak nešto poznatijeg oca, kaže kako je licemjerno pozdravljati “generale radi predizbornih poena”. Kao prvo, hrvatska riječ je bod, a ne “poen”, a kao drugo, zašto te iste generale, kojima bismo u svakom hrvatskom gradu i svakom najmanjem hrvatskom selu trebali podići spomenik, predsjednik Josipović ne pozdravi iz uvjerenja, ako ih već, kao HDZ-ovci, ne želi pozdraviti zbog preuranjene predizborne kampanje.

Jer, ti su isti hrvatski heroji, stavivši svoje živote na raspolaganje voljenoj Hrvatskoj, i zbog obrane iste, zaslužili od svih Hrvata, kao i od Hrvatske vlade, mnogo više od pozdrava. A oni, umjesto da u svakom trenutku veličamo njihova imena, trunu u stranom kazamatu, umjesto da u miru žive sa svojim obiteljima u samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj, za koju su se u samoobrani izborili, i za koju su dali baš sve.

Hrvatska se crveni zbog svega što učinite

– Moram reći da se čudim da premijerka, u situaciji kada zemlju muče brojni i teški problemi, posebno oni gospodarski, ima vremena i volje prebrojavati moje izaslanike na lokalnim i regionalnim festivalima. A što se crvene Hrvatske tiče, moram reći da se Hrvatska zaista već crveni od bijede, nezaposlenosti, pada stranih investicija, mizernog rasta BDP-a... a za sve te probleme nadležna je upravo Vlada gospođe Kosor.  – komentirao je Josipović za Politiku Plus.

Dakle, “rugala se sova sjenici”. Josipović optužuje premijerku kako prebrojava njegove “crvene” izaslanike na raznoraznim “festivalima rakije”, dok on u isto vrijeme “tulumari” na Brijunima s obitelji Šerbedžija; na istom mjestu ugošćuje i “tetoši glumicu svjetskog glasa Angelinu Jolie”(kao da Hrvatima nije dosta takvih hrvatskih likova!), te svako malo u Lijepu Našu poziva najboljeg prijatelja, čiji je narod prije 20 godina Hrvatsku želio osvojiti i nazvati ju Velikom Srbijom.

Crveni i malo manje crveni!

Predsjedniče Josipoviću, i ne znate koliko ste pogodili “u sridu”, rekavši kako se Hrvatska “već crveni”. Jer, crveni se Hrvatska već odavno, to je sad svima jasno, a crvenit će se nakon izbora još i više, i to od stida.

Crvenit će se Hrvatska od stida prema svim budućim generacijama, ako istinski Hrvati, onih dvije omalovažene trećine, koji ne pripadaju niti ovakvom današnjem HDZ-u (čast iznimkama!), niti SDP-u, nego su istinski domoljubi, napokon ne uzmu situaciju u svoje ruke, i pošalju i HDZ, i SDP, u ropotarnicu povijesti.

Izbori 2011: Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!

A ovo medijsko prepucavanje je samo namještaljka, kako bi Hrvatima u podsvijest još jednom bilo “deponirano”, kako u Hrvatskoj mogu još uvijek glasati samo za HDZ ili samo za SDP. Kao da to nije sasvim isto! Jer, jedni su crveni, a drugi su samo malo manje crveni. I čini se kako je to narod napokon, između Vaših suludih polaganja kamena temeljaca, nazočenja na pučkim feštama, i otvaranja fast foodova, nakon preteških 20 godina, uspio i shvatiti!

Pa, će, iako ih mediji totalno ignoriraju, i prave se kao da ne postoje, (dok za isto vrijeme 24 sata dnevno prate vaše namještene i od strane PR službi iscenirane svađe), svoj glas dati nekoj od istinski domoljubnih stranaka, kao što je to Akcija za bolju Hrvatsku, Hrvatski plamen, ili nekoj drugoj stranci s hrvatskim predznakom, pri čemu će biti važno samo jedno:

Da joj je HRVATSKA na prvom mjestu!

HRVATSKA i njena budućnost, kao i budućnost naše djece nam svima treba biti na prvom mjestu!

A sve drugo je nevažno!

 

 

A. Pavković