Velečasni gospodin Adalbert Rebić, ovih dana, u jednoj zagrebačkoj dnevnoj novini tvrdi da "crveni" nisu crveni nego da su i oni nacionalisti. Koliko je velečasni Rebić u pravu može se lako argumentirati.

Naime biti crveni znači biti jugokomunistički ideološki pripadnik titoističke ere. Crveni se zovu zbog crvene zvijezde petokrake, koju su nosili na svojim kapama i zastavama. To potječe iz lenjinističko staljinističke Oktobarske revolucije u Rusiji. No crvena boja za Hrvate predstavlja trajno simboliku hrvatske nacije. Crvene su kocke na bijelome polju hrvatskoga grba, od postanka nas Hrvata, još iz vremena hrvatske narodne seobe, s indijsko iranskih prostora i taj nas grb neprestano prati kroz desetine stoljeća. Te su crvene kocke bile na našemu ratnome štitu dok se ratovalo s mačevima.

Naša trobojnica ima na gornjem prvom mjestu crvenu boju, još od 1848, od Bana Jelačića koji je od zastava Primorske i Posavske Hrvatske ujedinio našu hrvatsku crveno-bijelo-plavu trobojnicu, kojoj je na bijeli srednji dio postavljen hrvatski grb - štit od 25 kockastih crveno-bijelih, ili bijelo-crvenih polja. Crvena boja je kod Hrvata simbol ratništva i viteštva kroz povijest. I zato je crvena boja boja simbola hrvatskoga naroda, sve do najnovijih vremena. No komunistička ideologija je zacrvenila svoje simbole - crvenu zvijezdu i zastavu. I pod tim simbolima pobijeno je desetine milijuna ljudi po Europi i svijetu, a posebice nas Hrvata, tijekom jugokomunističke terorističke ere i vladavine.

Zato se svi oni koji se nisu oslobodili jugokomunističke ideologije u hrvatskome narodu danas s pravom mogu zvati pripadnicima crvene jugokomunističke zločinačke kaljuže. Takvim se nazvao Ivo Josipović pri svojoj predsjedničkoj kampanji riječima "kako će se pod njime sva hrvatska zacrveniti"! Ili kako su kape sa crvenom zvijezdom bile kape "ljubavi, slobode i mira". A hrvatski narod dobro znade što mu je činjeno pod tim kapama one jugokomunističke vladavine s milijunskim žrtvama pobijenih, ranjavanih, zatvaranih i protjeranih Hrvata. I svi su se oni danas svrstali u takozvanu "crvenu kukuriku koaliciju".

To znači u onu jugokomunističku, kojima je još uvijek zloglasni maršal JBT glavni ideolog. Oni su ateistički izdajnici, jugo-nacionalisti, a ne nikakvi "hrvatski nacionalisti".


Mate Ćavar