Jučer je u Europskom domu u Zagrebu, u potpunoj medijskoj blokadi tzv. hrvatskih medija, održana je tiskovna konferencija o knjizi dr.sc. Floriana Rulitza "DIE TRAGÖDIE VON BLEIBURG UND VIKTRING" , javlja Politička scena.


Knjiga dr.sc. Floriana Rulitza temelji se na najnovijim znanstvenim istraživanjima i prikupljenim saznanjima o poslijeratnim partizanskim zločinima u južnoj Austriji, najvećim dijelom u Koruškoj, koji su do sada bili prikrivani, prešućivani i sa kojima se u različite svrhe manipuliralo.

Svojim predanim znanstvenim radom i otkrićima dr.sc. Rulitz je potaknuo austrijske vlasti na inicijativu za formiranje komisije koja bi istražila sva do sada prešućivana masovna grobišta na području južne Austrije, te austrijsku policiju na obnavljanje istraga o nekim još nerasvijetljenim političkim ubojstvima na području Austrije u organizaciji jugoslavenskih tajnih službi Ozne, Udbe, Sds -a, Kos -a i Sid -a.

Tako je autor jedno poglavlje ove knjige posvetio i "Teroru OZNE / UDBE u Koruškoj nad antikomunističkom emigracijom", otkrivši u svojim istraživanjima da niti jedna druga tajna služba u Koruškoj nije ni približno toliko bila aktivna kao jugoslavenska, te da je samo na području Klagenfurta imala na popisu 72 informatora i suradnika.

Obzirom na stanje u tzv. hrvatskim medijima, vlasništvo, upravljačku i uredničku strukturu, koja je u najvećem dijelu još uvijek pod kontrolom bivših djelatnika, suradnika i informatora jugoslavenskih tajnih službi, te novinara koji su bili "odani" u službi komunističkog režima, razumljiva je i potpuna medijska blokada tiskovne konferencije koja je održana u Zagrebu povodom izlaska ove iznimno vrijedne knjige.