Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na Mirogoju, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, javlja HRT.

Ivo Josipović s izaslanstvom vijence je položio i na grob "Narodnih heroja" te na grob Ivice Račana, hrvatskog premijera od 2000. do 2003.

Premijerka Kosor u izjavi novinarima nakon polaganja vijenaca istaknula je kako se i danas, na blagdan Svih svetih, obilaskom groblja i polaganjem vijenaca sjećamo hrvatskih branitelja, onih koji su najzaslužniji za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Prisjećamo se, dodala je, i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, ali i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je uz branitelje, istaknula je, najzaslužniji za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, Grobnici narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana, kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata i kod kenotafa na Krematoriju.

Kod Zida boli, Središnjeg križa na Mirogoju i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence je položilo i izaslanstvo HDZ-a predvođeno članovima stranačkog predsjedništva Jasenom Mesićem i Martinom Banić.