U povodu predstojećih izbora zastupnika za Hrvatski sabor i referenduma o pitanju pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju biskupi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) uputili su poruku u kojoj pozivaju birače da svakako glasuju za zastupnike u Hrvatskom saboru, javlja Hina.


Biskupi su istaknuli da je važno vidjeti kakav pristup političke opcije imaju prema obitelji i odgoju, naročito onom vjerskom.

Biskupi u poruci izražavaju nadu da ćemo na predstojećim izborima izabrati one zastupnike koji će, ne podliježući ideološkim svrstavanjima, poduzeti zbiljske korake u osvjetljavanju istine o našoj nedavnoj prošlosti i postaviti političke temelje na čvrstoj stijeni istine.

Za dobro naše nacije mora se konačno smoći snage za suočavanje sa svim zločinima totalitarizama. Dok su do sada poduzete mjere da se jasno prokažu i sankcioniraju zločini fašizma i nacizma, to se nije dogodilo sa zločinima komunističkoga režima, a baš je to iznimno važno za zdrav hod sadašnjega i budućih hrvatskih naraštaja, kažu biskupi.

Upozoravaju da nije svejedno koga se bira i na ovim izborima, jer zastupanje "europske opcije" ima puno boja, ponekad teško prepoznatljivih.