Izaslanstvo slobodnozidarske lože Veliki orijent Francuske boraavilo je početkom ožujka u Beogradu, o čemu je HRsvijet već pisao.


Prema tvrdnjama Koordinacijskog tijela Velikog orijenta Francuske, spomenutom "sastanku nazočilo  je 46 delegata pariških loža, devet delegata loža iz Srbije, kao i osam delegata loža iz Rusije, Poljske, Makedonije i Bugarske", procurilo je tada u javnost.

Ono što je najvećem djelu hrvatske javnosti tada uspjelo promaći svakako je činjenica da su srbijanski mediji, za razliku od hrvatskih, spomenutom posjetu dali veliku medijsku pozornost.

Tako su u radijskoj emisiji "Atlantis", koja je ukinuta nedugo nakon ovog priloga, gostovali profesor Velja Abramović i Marko Lopušina, poznati obavještajni stručnjak i novinar.

>>Izvješće tajne službe britanske VIII. armije iz svibnja 1945. - Hrvate smo partizanima izručivali prijevarom! (VIDEO)

>>Ivo Josipović i srbijanski princ Karađorđević na "koncertu pomirbe"

U spomenutoj se emisiji, tako, moglo čuti da su Josip Broz Tito i Petar Karađorđević bili visokopozicionirani britanski masoni izravno podložni velikom meštru Winstonu Churchillu, po čijoj su zapovjedi četnici ušli u partizane a Tito postao glavni igrač u britanskom projektu druge Jugoslavije ali i mnogi drugi detalji vezani za ulogu Beograda u planovima britanske masonerije.

 

R.H.


Radijsku emisiju "Atlantis" možete poslušati ovdje