Čovjek koji zna tajnu gdje su tijela pobijenih nakon službenog završetka II svj rata po Hercegovini, ali je ne želi reći; BH verzija Jože Boljkovca koja bi trebala umjesto na TV biti na sudu, ugošćen je na državnoj TV s najvećim počastima, javlja Poskok.info.

Ovih dana  reemitirano je još jedno od 415 izdanja Centralnog zatvora. Ovaj put gost je Jure Galić, predsjednik Saveza boraca iz drugog svjetskog rata BiH i osoba koju godinama prozivaju da zna mnoge tajne o masovnim smaknućima u vrijeme i nakon II. svjetskog rata.

Pogledajte emisiju:  Jure Galić u Centralnom zatvoru

U jednom dijelu emisije, "drug" Galić, kako ga i voditelj oslovljava govori o količini Hercegovaca u Vladi NDH. Prije toga spominje fra Bonu Jelavića i fra Bogomira Zlopašu kao notorne proustaške franjevce, pokušavajući tako pronaći opravdanja za zločine počinjene nad 20.000 hercegovačkih Hrvata na koncu II. svjetskog rata.

>>Zbog čega se pokojni fra Bogomir Zlopaša (1914.-1942.) silno zamjerio Juri Galiću?

>>Novi prilozi za životopis Jure Galića: Zbog čega je odvjetnik dr. Božo Nikolić usmrćen u mostarskoj „Ćelovini“?

U razgovoru s Galićem voditelj nije zaboravio spomenuti i "određene fašističke portale", ali je pri tome zaboravio da je fašizam kao ideologija poražen još 1943., ali ne i komunizam, njegova jednako tako monstruozna istoznačnica.

Naravno, emisija je prokomunistički pamflet čiji je temeljni cilj oblatiti Hrvate iz Hercegovine, kakvog se nebi postidio ni nekadašnji JRT u vrijeme Kardelja, Dolanca, Bakarića i J.B. Tita.