Hrvatsko žrtvoslovno društvo (HŽD) danas se oštro usprotivilo odluci Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine koji je odbio preimenovati zagrebački Trg maršala Tita.

"Energično prosvjedujemo protiv te začuđujuće, negativne odluke odbora Gradske skupštine da se ne promijeni ime trgu razbojnika maršala Tita. Mi smatramo da je to anakronizam, da je to nešto čega ne bi trebalo biti i inzistirat ćemo i dalje da se promijeni ime Trgu maršala Tita u Zagrebu", rekao je predsjednik HŽD-a dr. Zvonimir Šeparović na akademiji održanoj u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava.

>>Neuništivi komunizam: Odbijen prijedlog preimenovanja zagrebačkog Trga maršala Tita

Šeparović je istaknuo kako danas obilježavaju Međunarodni dan ljudskih prava te 12. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, odavajući mu počast.

"Mi znamo da je Tuđman stvorio hrvatsku državu s nama zajedno, ne sam, i odajemo mu počast jer je Hrvatska u teškoćama ako se ne vrati na izvorne vrijednosti, a to je prije svega vjera u čuvanje temeljnih nacionalnih vrijednosti. Ne smije se dovesti u pitanje Hrvatska, ona nije na prodaju kao niti njezina dobra", rekao je Šeparović.

O ljudskim pravima na svečanoj je akademiji govorio član predsjedništva HŽD-a, umirovljeni brigadir HV-a Mirsad Bakšić koji je ustvrdio kako je "dr. Ante Starčević preteča poštivanja svih ljudskih prava i posebnosti time što je izrekao misao koja je ključna za poštivanje ljudskih prava - naciju ne tvore vjere već nacija može biti različitih vjera".

Sudionici svečane akademije potpisali su se i na božićne čestitke koje će uputiti hrvatskim generalima u Haagu i drugim zatvorima, poručujući im da ih nisu i neće nikada zaboraviti i da čekaju dan kad će im se generali pridružiti.


Hina / HRsvijet