U petak, 6. siječnja 2012., umro je Ljubomir Ljubo Dragoja, dugogodišnji istaknuti član Hrvatskog revolucionarnog bratstva (HRB), Hrvatske mladeži Uzdanice i Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva, priopćeno je iz Kluba povratnika iz iseljeništva.


Ljubo Dragoja rođen je 2. rujna 1946. u Bezdanu u Vojvodini. Kad mu je bilo samo godinu dana, komunističke vlasti protjerale su njegove roditelje, inače podrijetlom iz Rastovače pokraj Posušja, u slavonsko mjesto Veliku Kopanicu. Kratko nakon završetka srednje škole 1965., Ljubo je odlučio pobjeći iz Jugoslavije, najprije u Austriju a potom u Australiju.

Ljubo Dragoja se početkom 90-tih vratio u domovinu i nastanio u Zagrebu. Kratko prije smrti izrekao je želju za vječnim počivalištem u mjestu svojih predaka, u Posušju u Hercegovini, kojega stjecajem sudbinskih okolnosti za života nije stigao dobro ni upoznati.

Posmrtni ostaci Ljube Dragoje bit će ispraćeni u srijedu, 11. siječnja 2012. u 11. 40 sati ispred mrtvačnice na zagrebačkom groblju Mirogoj.