Redakciji HRsvijeta ovih se dana ponovo javio Ante Kunek iz Australije, čiji smo članak "Josip Broz-Šapajev je poginuo u Španjolskoj - njegov polubrat Franc Ambrož je kominternin agent Tito" objavili u travnju prošle godine.


Kunek nam je također poslao i fotografiju, objavljenu u knjizi "Razlog u pobuni ( Reason in Revolt)", autora Freda Copemana na kojoj je i Josip Broz Tito. Prema određenim tvrdnjma, upravo ovom fotografijom Copeman je dokazao da je koncem tridesetih godina u Španjolskoj bio zajedno sa Josipom Brozom, koji je bio zapovjednik bataljuna Dimitrov, sastavljenog od dragovoljaca-komunista iz Hrvatske, Srbije i Bugarske. 

Dopis Ante Kuneka prenosimo u cijelosti:

Prema navodima objavljenim u knjizi, u sredini fotografije je F.Copeman, njemu s lijeva je amerikanac i pored njega je Josip Broz. Na slici se jasno vidi, na njegovoj lijevoj ruci nedostaju prvi prst, palac, i drugi prst kažiprst. Trećeg srednjeg prsta također nema, jer je odrezan. Zabunom sam u prvom članku napisao, ''na desnoj ruci'', što nije točno. Poznato je naime da je njemu stroj na lijevoj ruci, odrezao prst. Radi toga ovo i pišem i šaljem sliku ...

>>Josip Broz-Šapajev je poginuo u Španjolskoj - njegov polubrat Franc Ambrož je kominternin agent Tito

Po majci su bili polubraća. Međutim, ovaj pravi Josip Broz, bio je tamnije puti sa izrazitom crnom kosom, što se vidi na slici, kao i njegov otac, Franjo Broz. Slovenski ''faćuk'' Franc Ambroz, imao je svjetlu izrazito ''plavu'' kosu i izrazite plave oči, po svome ocu, Samuelu Majeru.

Na fotografiji s britanskom kraljicom, koju također šaljem, Tito se je dotjerao sa tamnijom obojenom kosom. Upravo taj Franc Ambroz, radio je u uredu Kominterne u Parizu, pod imenom Valter i kao najnovije, o čemu je pisao novinar Zvonimir Despot, nedavno je otkriveno da je osobno on kao VALTER iz Pariza odlazio je u Španjolsku , kao  glavni agent NKVD-a, gdje je ''likvidirao'' političke neistomišljenike.

>>Pero Simić: Tito je u Španjolskoj ubio više komunista nego Franco

>>Otkrivena velika tajna jugoslavenskih komunista: Tito i Krajačić egzekutori u španjolskom građanskom ratu (Video)

Kada je riječ o sukobu Broza (Ambroža), odnosno Valtera, sa Staljinom, svakako treba kazati kako taj sukob nije bio ideološki.

Balkanska unija - Nekad i sad

Do sukoba je došli kada  je Valter, na britansku inicijativu, krenuo u uspostavu nekakvog balkanskog saveza, sa Enverom Hodžom, sa grčkim kraljem, sa bugarskim Dimotrovom i Turcima, sa ''prestolnicom'' u Beogradu, što neodoljivo podsjeća na ovo čemu svjedočimo u posljednje vrijeme na tim istim prostorima.

>>Srbija sjedište "balkanske" masonerije: Tito i Petar Karađorđević bili britanski masoni

U tom naumu dobio je potpunu podršku Srba, koji su uživali u izjavama kako su upravo  Srbi ''naslednici bizantskog carstva''.

>>Zapadno pitanje turske politike

Rusi i prije i sada, kako u vrijeme Staljina tako i u vrijeme Putina, nikada neće dozvoliti stvaranje jedne snažne države ili saveza na Balkanu, bez potpunog ruskog nadzora. Tako je bilo nekada a tako je i sada. Stoga bi Josipović, Mesić, Pusićka i slični napokon trebali shvatiti da njihov  "region", kao i savez sa Beogradom, nemaju nikakvu šansu.

Prijetili su mi i prijete

Ne mogu sve pisati Radi te prve knjige, koju je taj Englez donio u Melbourne i radi te druge knjige, koju sam dobio u Londonu u uredu, ''moral rearmamenta'', gdje je F.Copeman bio član, prijetili su mi u više navrata.

To je duga i neugodna priča, jer sam na traženje i zahtjev i pod opasnom prijetnjom i životnog stradanja, te knjige sam morao predati i jednu i tu drugu, koja je predana u Londonu. Od te druge napravio sam presliku ali radi priče, saznali su naime da imam presliku, morao sam i to predati.

Sa "prijateljskim" savjetom, da sam sebe uvalio u ''probleme''  i neka prestanem o tome pisati, radi moje djece. Možda je to za vas sve čudno, jer ovo, što hrvatski narod proživljava, to je borba KRIŽA, protiv sotonista. Radi budućnosti hrvatskog naroda, radi mene i svih HRVATA, HRVATICA I HRVATSKE DJECE, potrebno je konačno  tu podvalu stoljeća raskrinkati i objaviti.

Budite uvjereni, isti oni, koji su tu istinu stavili na lomaču i koji su od mene, zahtjevali tu knjigu, već danas oni će sve to što ste objavili, pa tako i ovo moje pismo, prevesti i prosljediti svojim nadležnima.

 

Ante Kunek