Ne znam kome se javiti. Malo sam pretraživala po portalima i vidim da prenosite i uvažavate čitatelje, pa želim iznijeti jednu primjedbu na novinare iz Hrvatske.

Možda ćete prenijeti moje pismo, ako i ne prenesete, barem neka znadete istinu. Radi se o misi za Pavelića. Na početku ću se malo predstaviti. Ne zanima me politika, nego duhovnost. Radim u jednoj državnoj instituciji. Na liturgiju odem u svoju crkvu kad stignem u hram Preobraženja Gospodnjega.  Volim otići na Kamenita vrata, a ponekad odem i u katoličku crkvu. Sjednem u zadnju klupu, malo molim i meditiram. Tako sam se zatekla u Palmotićevoj crkvi na dan kad se služila misa za Pavelića. Ništa spektakularno. Misa ko misa. Jedan svećenik je bio na oltaru i nisam čula da je spominjao Pavelića. Samo jedan jedini svećenik. Viđala sam ga na televiziji, ali ne znam kako se zove. Znadem da sigurno nije pater Vjekoslav Lasić, jer njega poznajem iz medija, a vidjela sam ga i uživo nekoliko puta.

>>Efraim Zuroff: Nove hrvatske vlasti trebaju zabraniti služenje mise za Pavelića

Nakon toga sam pročitala u novinama da je Hina objavila kako je pater Lasić služio misu za Pavelića u Palmotićevoj.

Na to se nadovezao  Jerusalem Post pod naslovom: Zašto Hrvati šute o misi za Pavelića? Reagirao je  Zuroff: Misa za Pavelića je sramota hrvatske crkve, vlasti moraju zabraniti takve događaje.

Tvrdim odgovorno da nitko nije bio od novinara u Palmotićevoj. Pa me zanima zašto lažu? Jasno mi je za žutila, ali kako može Hina lagati? Zar više ni Hini ne možemo vjerovati?

Postavljam pitanje – hoće li taj novinar biti sankcioniran? Što bilo s nama drugim službenicima kad bismo davali građanima takve lažne informacije? Premda nije dobra usporedba, kako bi bilo da umjesto na vlak za Maribor uputimo ih za Beograd? Ovdje se radi o ljudima i o interesu Hrvatske, posebno sad kad ulazi u EU. Pitam se zašto Hina laže? Taj tko je to potpisao nema šta raditi u novinarstvu. Treba isti tren dobiti otkaz, ako je Hini stalo do istine!!!

>>Odgovor Zuroffu: O. Vjekoslav Lasić nije slavio misu za Pavelića u Zagrebu

Moje zapažanje potvrdila je Hrvatska dominikanska provincija koja je priopćila da otac Vjekoslav Lasić nije 28. prosinca slavio misu zadušnicu za Antu Pavelića. Navode da je neistinito blaćenje oca Lasića koji tada nije bio u Hrvatskoj, budući da od 9. prosinca 2011. do sredine siječnja 2012. boravi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu. Neki su mediji donijeli i fotografije, a nijednom blic nije bljesnuo. Nisam vidjela nijedan fotoaparat. Mogu reći da su to izmišljene klevete. Protiv sam bilo koje klevete, u duhu istine koju tražim, bez obzira na moju religijsku pripadnost.

 

Milena S.