Nakon što je Vesna Pusić rekla da građani neće dobiti mirovinu ako ne uđemo u EU, putem Facebooka oglasio se HSP-ovac Pero Kovačević koji je poručio da Pusić treba paziti što priča, jer je svojim izjavama već prekršila zakon.

''Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje!'', poručila je šefica diplomacije Vesna Pusić tijekom gostovanja na Anteni i time ružno naškodila mladoj demokraciji u Hrvatskoj koja i danas pati od totalitarnog komunističkog režima. Time je porbudila i novi strah u narodu.

>>Brutalno sramotne ucjene Vesne Pusić: 'Ako ne uđemo u EU, nećete dobiti mirovine!'

Nedugo nakon toga putem Facebooka oglasio se HSP-ovac Pero Kovačević te je poručio da Vesna Pusić treba paziti što priča.

''Svi trebaju paziti što se govori u kampanjama. Pusić cijelo vrijeme govori da se trebaju poštivati zakoni, a sami ih krši. Naime, u članku 116. Kaznenog zakona Republike Hrvatske stoji da se ne može prijetnjama utjecati na građane'', rekao je telefonskim putem Kovačević za net.hr.

''Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine'', stoji u članku 116, a Kovačević je tim putem dodatno poručio da bi zbog prijetnji Pusić mogla biti kažnjena.