Svaki stanovnik koji se drzne prekšiti ovu naredbu smatrat će se ratnim zločincem - oni sretniji završit će u radnim logorima, dok će oni manje sretni biti pogubljeni.


Ukoliko ste, čitajući o životu prosječnog stanovnika najzatvorenije zemlje na svijetu, pomislili kako je gotovo nemoguće da im život bude gori, prevarili ste se, piše Gizmodo.

U Sjevernoj Koreji trenutno se održava 100-dnevni period žalovanja za pokojnim Kim Jong-ilom, a dio „svečanosti" sastoji se i od potpune zabrane korištenja mobilnih telefona.

>>Nije Sjeverna Koreja, a umro je ?Najveći Sin?: Kako se plakalo za ?ljubičicom bijelom

Svaki stanovnik koji se drzne prekšiti ovu naredbu smatrat će se ratnim zločincem i sukladno tomu i kazniti - oni sretniji završit će u radnim logorima, dok će oni manje sretni biti pogubljeni.

Bilo kako bilo, dobra je vijest što manje od 5 posto osiromašenog i informacijski izoliranog stanovništva ove komunističke države uopće ima mobitel, stoga je ovo nešto što u načelu ne treba pretjerano zabrinjavati većinu tamošnjeg stanovništva koje još uvijek tuguje za svojim velikim vođom.