Ono što je u svoje vrijeme bio Miroslav Krleža za hrvatsku boljševičku ljevicu, to je u naše vrijeme Ivan Aralica za hrvatske državotvorne snage.

Zato prihvatimo prijedlog našega najplodnijeg i najlucidnijeg književnika današnjice Ivana Aralice. Na predstojećemu saboru HDZ-a neka se izabere sigurno najškolovaniji, najhumaniji i najsposobniji predsjednik dr. medicine Milan Kujundžić.

Ne poričući kvalitete ostalih kandidata vjerujemo da je među njima najidealniji Milan Kujundžić, zatim Drago Prgomet. I neka se zadrže u vrhu i svi ostali lojalni i poslušni predsjednički kandidati, među kojima se slobodno može naći i gospođa Jadranka Kosor čije je vrijeme čelnog mjesta u HDZ-u prošlo.

Svi zorno iščekujemo s najvećom pozornošću predstojeći stranački sabor HDZ-a, pri kraju svibnja. Svaki drugi izbor za čelno mjesto HDZ-a bio bi riskantan kako za HDZ tako i za cijeli hrvatski narod. Čim se obnovi HDZ treba krenuti u nove izbore za Hrvatski državni sabor. Jer ako ova antihrvatska Kukuriku koalicija ostane cijeli mandat na vlasti, Republika Hrvatska će završiti na "bubnju" rasprodaje, kriminala i uništenja.

U Kukuriku koaliciji vidimo da nema nikoga tko je za Slobodnu Hrvatsku Državu. Oni su samo za vlast u Hrvatskoj po cijenu uništenja njezine državnosti. Što se može očekivati od onih koji nisu željeli suverenu Hrvatsku i onih koji su bili protiv nje sa oružjem rukama?! Takvi nam sada kroje hrvatsku sudbinu!

Što možemo očekivati od bezličnog Milanovića ili izvikanih mudrijaša Čačića i Linića ili pak od četničko Pupovačkih elemenata na čelnim pozicijama od Pantovčaka do Banskih dvora. Oni po svome svjetonazoru i ne pripadaju hrvatskome narodu kojega mrze. Jugounitaristi žele imati sve u svojim rukama što su imali pedesetak godina. Njima mirišu jugokape sa zvijezdama i kokardama. Jer tvrde da su im te kape simboli slobode i ljubavi. A to su zloglasne kape najkrvavijeg pokolja.

Probudi se zemljo Hrvatska razjedinjenih i razočaranih tvojih vitezova i ratnika branitelja s kojima je Franjo Tuđman obranio i oslobađao zemlje od srpske krvoločne agresije. Svi oni koji se osjećaju sposobnim Hrvatima i Hrvaticama krenimo u organizirani pokret za spas tekovina Domovinskoga rata što je dovedeno u potpunu opasnost!

 

Mate Ćavar