Bosna i Hercegovina mogla bi povući svog veleposlanika iz Srbije ako bude rehabilitiran četnički vojvoda Draža Mihailović, tvrdi sarajevski "Dnevni avaz", pozivajući se na neimenovani izvor iz ureda  člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
Iako u Predsjedništvu nisu mogli dobiti i službenu potvrdu ovih navoda, sarajevskom listu rečeno  je da će diplomatske mjere biti poduzete samo ako Mihailovićeva rehabilitacija bude provedena.

>>Prešućivanje fašističkoga karaktera četništva

- Mogu vam samo potvrditi da se posljednjih dana u Predsjedništvu uveliko priča o ovome i da se razmatraju potezi koje ćemo povući ako dođe do ovako sramne odluke. Dosta se spekulira o tome je li ovo unutarnje pitanje Srbije, koje treba ostaviti njima da riješe sami, ali mi mislimo da se itekako tiče i ostalih susjednih zemalja, prvenstveno BiH i Hrvatske, jer Mihailović je najviše zločina i počinio upravo na području ove dvije države - rekli su u Predsjedništvu BiH.

Proces rehabilitacije Draže Mihailovića, koji je strijeljan 1946., započeo je 2010. na zahtjev njegovog unuka Vojislava Mihailovića. Ovaj je tražio poništenje presude kojom je njegov djed 1946. pred vojnim sudom osuđen na smrt strijeljanjem, kao i vraćanje njegovih građanskih prava. (M.B.)