Braniteljski portal objavio je sablaznu činjenicu kako je i u Republici Hrvatskoj ekspandirala potpora rehabilitaciji osuđenom i pogubljenom ratnom zločincu Draži Mihajloviću, posredno i njegovim vojvodama među kojima poglavito popa Momčila Đujića, koji zajedno u zločinu personificiraju najkrvavije poglavlje djelovanja četničkog pokreta pod kojim su tijekom 2. svjetskog i Domovinskog rata počinjeni jedni od najtežih zločina na prostorima Republike Hrvatske.


U prilog tome u javnosti je nedavno obznanjeno kroz slikovit prikaz djelovanje predstojnika manastira Krka oca Germana ili Aleksandra Bogojevića sa šajkačom i đujićevom kokardom na glavi na četničkom derneku u manastiru Krka, što je neosporni dokaz da se na tlu Hrvatske danas pod krinkom ekumenizma među već de facto osnovanim Đujićevim ćelijama širi četnička ideja primarno među pravoslavnim bogoslovima,te se ista potom širi među vjernicima i ostalim pravoslavnim stanovništvom s naglaskom na mlađu populaciju.

>>Nacionalna izdaja ili idiotizam: Predsjedniče Josipoviću, podnesite ostavku ako imate imalo časti!

Braniteljski portal došao je u posjed ekskluzivnih snimaka na kojima današnja svjetska „krema“ četničkog pokreta pristigla sa svih kontinenata potvrđuje naše tvrdnje i javno prokaziva grozomornu povezanost Centralne uprave Dinarskog četničkog pokreta „Vojvoda Momčilo Đujić“ sa svojim „mnogobrojnim pristašama iz redova omladine u Kninu“ koji je po njima „danas pod okupacijom“,kao i šokantne snimke u sred bijela dana prošlogodišnjeg javnog hodočašća u Đujićevu rodnu kuću koja se nalazi u selu Kovačić samo nekoliko kilometara od središta grada Knina.

>>Pravoslavni iguman Bogojević kazneno prijavljen zbog prijetnje novinaru

Riječ je o audio-video zapisu osnivanja jedne od mnogih u svijetu instaliranih tzv.Đujićevih ćelija. Materijal datira od 14.studenog 2011. godine i načinjen je u Dortmundu gdje je okupljanju i potom podjeli radnih zadaća i analizi stanja na terenu predhodilo pjevanje državne himne Srbije, četničkih pjesama,pozdrav pravoslavnog svećenika, te na koncu obraćanje okupljenima od strane Stevana Kotaraša, barjaktara i predsjednika Dinarskog pokreta „Vojvoda Momčilo Đujić“ koji je u svome govoru jasno istaknuo poveznicu vrha Đujićevog pokreta s njegovim pristašama i sljedbenicima u Kninu.

- Borba nije samo sa puškom u ruci-kazao je okupljenim istomišljenicima u Dortmundu čelni čovjek tzv. Četničkog dinarskog pokreta i naglasio:

-Naime,Njegoš je rekao da je naša najveća borba jeste da onu žeravicu koja je zapaljena na Ravnoj Gori i Dinari prenesemo na naša pokoljenja. Moj kum Boško Zečević je rekao da možda nećemo uspjeti.Mi moramo da uspijemo a najveći uspjeh je taj ako to prenesemo na slijedeće generacije…MI U KNINU DANAS IMAMO OMLADINU KOJA JE TOLIKO VATRENA IAKO JE KNIN POD OKUPACIJOM DA POZIVAJU MENE KAO PREDSJEDNIKA DINARSKOG ČETNIČKOG POKRETA DA OSNUJEMO ODBOR U KNINU.PROSTO NE MOGU DA VJERUJEM.DAKLE,NITKO NE MOŽE SRPSKO ČETNIŠTVO DA UGASI-zaključio je Stevan Kotaraš u svome govoru i pobrao pljesak nazočnih

LAŽNI RATNI HEROJ - Propucavanje od strane svoga suborca zbog svađe oko psa prikazao kao „rane zadobivene od ustaša“

Stevan Kotaraš,rođen je 8.svibnja 1971. u Kninu i porijeklom je iz Kovačića rodnog mjesta popa Đujića.Tijekom agresije na Hrvatsku bio je pripadnik specijalne postrojbe martićeve milicije i poslije pripadnik četničke postrojbe „Petar Mrkonjič“ koja je 12.travnja 1992. godine osnovana i tada od strane SPC-a i tadašnjeg kninskog paroha Nikole Škrbića blagoslovljena na Lazarici kod Knina uz nazočnost njenog komandanta Radoslava Čubrila i utemeljitelja,srbijanskog političara iz redova SNO-a Mirka Jovića.

Godine 1991. Kotaraš je u svome selu u banalnoj svađi oko psa doživio i preživio ranjavanje kada je na njega iz pištolja pucao sumještanin Sanjin Čoko,također pripadnik paravojnih srpskih snaga. Ranjavanje je potom Stevan „po belom svetu“ proglasio kao ranu i stupanj invaliditeta zadobijen „na prvoj crti u direktnoj borbi sa ustašama“,nakon čega je u Zemunu kao srpski branitelj-invalid dobio stan gdje danas živi sa suprugom s područja Benkovca i petero djece.

REDOVITI I UVAŽENI BEOGRADSKI GOST NA OBLJETNICAMA SMRTI POPA ĐUJIĆA-KLASIČNI RATNI PORAZ PRETVORILI U POBJEDU

.- Stevan Kotaraš redoviti je organizator i uvaženi visoki gost u Srbiji prilikom obljetnice smri popa Đujića koja se parostosom slavi u beogradskoj crkvi Sv. Marka. U svome posljednjem nastupu u runu prošle godine Kotaraš se u prepunoj crkvi osim Đujićevih „najvažnijih odrednica:crkve,otadžbine i monarhije“,prisjetio i davnih „slavnih dana“- - Na današnji dan probijen je Solunski front, što takode simbolicno obeležava lik našeg vode. Nakon najvažnije bitke na Pađenima u Kninskoj krajini, 3. decembra 1944. godine, gde je vojvoda Đujic sa svojim cetnicima probio jaku komunisticku blokadu, on je emigrirao u Ameriku, gde je ostao do kraja života – kazao je tada Stevo Kotaraš, predsednik Dinarskog cetnickog pokreta "Vojvoda Momcilo Đujic",te opet po navadi klasični poraz pretvorio u pobjedu.

PRIJE DVIJE GODINE BIO U SPLITU I KNINU NA SAHRANI OCU

Prvi čovjek Đujićevaca,doznajemo posljednji je put bio u Hrvatskoj 4.studenog 2011.Posjetio je Split i tamošnju bolnicu gdje mu je preminuo otac, te je nakon toga u Kninu obavio sahranu. Doputovao je tada sa srbijanskom putnom ispravom,te je nakon sahrane bio pozvan od strane policije na obavijesni razgovor. Budući je riječ o stranom državljanu koji je aboliran u kontekstu ratnih djelovanja isti je potom bez problema napustio Hrvatsku.
Također iz dobro obaviještenih izvora doznajemo kako se proteklih godina na području Knina među mlađom populacijom Srba intenziviralo tajno učlanjenje u četnički pokret popa Đujiča, pri čemu je policija kod više osoba pronašla i izuzela dio uvezenog propagandnog materijala u rasponu od Statuta pokreta do članskih iskaznica.

Željko Huljev / Braniteljski portal