Upisom u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske hrvatska Piratska stranka postala je službena politička stranka.

Piratska stranka kroz svoje ogranke u svim većim gradovima Hrvatske okuplja članove i simpatizere najrazličitijih uzrasta i profesija koje povezuje zajednički interes za osnovna načela za koja se Stranka zalaže:

• ljudska prava

• demokraciju

• privatnost osobnih podataka

• privatnosti komunikacije na internetu

• slobodno obrazovanje

• transparentnost državne uprave

• reformu copyrighta u doba internetu orijentirane kulture

• reformu patenata

• slobodno širenja znanja.

Hrvatska Piratska stranka sudjelovala je na generalnoj skupštini međunarodne krovne organizacije piratskih stranaka – Pirate Party Assembly - održane u Pragu od 13. do 15. travnja. Jednoglasnom odlukom delegata piratskih stranaka iz 21 države hrvatska Piratska stranka primljena je u članstvo Pirate Parties International.

Na istom je skupu raspravljano o potrebi osnivanja Piratske stranke Europske unije (PPEU), što je nakon rasprave unutar stranke provedene putem interneta i podržano.

Piratska stranka podupire postojeće i buduće informacijsko društvo, njegovu raznolikost i otvorenost. Cilj im je utjecati na promjene u zakonodavstvu kako zakoni ne bi predstavljali prijetnju razvoju društva u cjelini. Bez ikakve diskriminacije, Piratska stranka će se posvetiti zaštiti svih građana; njihovih prava i njihove privatnosti. Zahtijevati ćemo da država u kojoj živimo funkcionira transparentno te da bude podložnija kontroli svojih građana odnosno, njihovom direktnom suodlučivanju uz pomoć informacijske infrastrukture.

"Nemamo sve odgovore, ali ćemo svakako postavljati prava pitanja.", priopćili su iz Piratske stranke.

Više informacija o hrvatskoj Piratskoj stranci može se pronaći na http://www.pirati.hr/.

 

>>Europska unija priprema najveći udar na slobodu pojedinca u povijesti čovječanstva

>>Krešimir Mišak: 'Nikome ne prepuštajte kontrolu nad svojim mislima i sve će biti u redu'

>>Revolucija u Njemačkoj: Stranka koja otvoreno ide protiv Novog svjetskog poretka dobila 8,5% glasova na izborima u Berlinu

>>WikiLeaks dostupan na serveru u Švicarske piratske stranke

>>Medijski moćnici protiv hakera: Kraj suđenja četvorki iz The Pirate Baya, presuda 26. studenoga