Prema istraživanju Ipsos Pulsa koje redovito objavljuje Dnevnik Nove TV gubitnici mjeseca su Ivo  Josipović i HNS.



Predsjednikovu politiku, prema ovom istraživanju, u ovom trenutku odobrava 68, 8 posto birača, a ne odobrava 23,3 posto. Ne zna njih 7,6 posto. Zanimljivo je kako predsjednik gubi potporu. Prije mjesec dana njegovu je politiku odobravalo 74, 2 posto birača.


Potporu gubi i kod birača HNS-a, HDZ-a, a vjerni su mu birači SDP-a i Laburisti, piše
Dnevnik.hr.

Čačićev HNS nikad niži

SDP travanj završava s potporom od 30 posto. To je drugi mjesec zaredom da potpora toj stranci pada. Još u veljači imali su 35 posto. HDZ je pak i dalje ispod 20 posto, a travanj završavaju s 18, 5 posto, blagim, ali neznatnim oporavkom u odnosu na mjesec prije.

Laburisti su i dalje treća stranka sa 7, 7 posto i čini se da su preoteli tu poziciju HNS-u, a oni tonu sve niže i niže. Travanj su završili s 2, 9 posto, što je najniži rejting te stranke posljednjih godina.


Od ostalih stranaka HSP je travanj iskoristio i završio ga na 4, 1 posto. HSS je na 3, 3 posto. HDSSB, iako je regionalna stranka, travanj je završio na 3 posto. Lista
Ivana Grubišića ima također 3 posto. HSLS je na 2, 7 posto birača, a isti rejting ima HSU. HSP Ruže Tomašić je na 2, 6 posto, a Blok umirovljenika ima 1, 9 posto. IDS je na 1, 4, Kerumova stranka na 0, 9 posto. Za ostale stranke glasovalo bi 1, 2 posto birača, a neodlučnih je 1, 14 posto.

Josipović i drugi mjesec pada

Ivo Josipović i dalje je prema ovom istraživanju najpopularniji, ali već drugi mjesec pada.

Premijer je izgubio potporu, što je i očekivano, no i dalje 60 posto birača ima pozitivan dojam o njemu. Njega je s drugog mjesta istisnuo
Dragutin Lesar sa 61 posto potpore.
Ivan Grubišić ima potporu od 59 posto, a svoj je rejting u travnju popravio predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem s 53 posto potpore. Ruža Tomašić uživa potporu od 44 posto, a Ivan Jakovčić, koji napušta politiku, uživa potporu svakog trećeg Hrvata. Vladimir Šišljagić vodi HDSSB, a 30 posto građana o njemu ima pozitivno mišljenje. Silavno Hrelja je na dnu ljestvice s 28 posto potpore. Jadranka Kosor s 26 posto potpore ima jedan od najlošijih rejtinga, a utjeha joj može biti što je na začelju Radimir Čačić kojega podupire 25 posto birača. (R.H.)