Šesti veliki javni prosvjed za promjenu imena Trga maršala Tita održati će se u subotu, 5. svibnja 2012. u 11.00 sati, pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu u suorganizaciji Kruga za trg i Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava,


Na prosvjedu će govoriti prof. dr. Ivo Banac. Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora i dr. fra Šimun Šito Ćorić a nazočne će pjesmom zabaviti klapa „Janjevo“, priopćeno je iz Kruga za trg, građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike.

Govoreći o ovom prosvjedu Ivan Zvonimir Čičak je prije nekoliko dana oštrim riječima optužio SDP, ističući da se unatoč svom novom imenu ova stranka i dalje ponaša kao sljedbenik Komunističke partije, 'organizacije izravno odgovorne za smrt desetina tisuća ljudi'. Čičak je tom prigodom također istakao kako su početkom 90-tih hrvatske gradove i sela rušili vojnici Titove JNA s petokrakom na čelu, dodajući  kako neuklanjanje Titovog imena s javnih površina, zagađuje javni prostor. (R.H.)