Prošlotjedni prosvjed građanske inicijative “Krug za trg” i Hrvatskog helsinškog odbora, kao niti poruke koje su se tamo mogle čuti, kojim se još jedanput zatraženo preimenovanje Trga maršala Tita  ni dalje ne nailazi na razumjevanja Skupštine grada Zagreba.


Marin Knezović (SDP), predsjednik Odbora za imenovanja ulica, naselja i trgova, kazao je za Večernji list kako je u ovom slučaju riječ o pokušaju samopromocije osoba koje su nekada pripadale glavnoj struji javnog i političkog života, a sada su marginalizirane.

>>Održan prosvjedni skup ‚Kruga za Trg': Sa ostacima titoizma i komunizma moramo se obračunati (VIDEO)

– Pokušaj samoreklamiranja preko prije više od 65 godina ubijenih ljudi ne samo što je moralno upitno, nego ima i vrlo mali utjecaj na javno mnijenje – kaže Marin Knezović, ističući kako je Odbor za imenovanja, jednoglasno, još u prosincu prošle godine, odbacio prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita.

>>Neuništivi komunizam: Odbijen prijedlog preimenovanja zagrebačkog Trga maršala Tita

– Antifašizam je temelj kako suvremene Europe, tako i moderne hrvatske države. Hrvatski antifašizam i Tito su nerazdvojivi – istaknuo je Knezović.


U građanskoj inicijativi "Krug za trg" kažu kako ih ovakav stav gradskih vlasti uopće ne iznenađuje, ističući istodobno kako su na vlasti biološki potomci Brozovih suradnika i pravni sljednici njegove KPJ.

-Stoga nitko ne treba biti iznenađen sustavnim širenjem jugonostalgičarskih laži o navodnim zaslugama Josipa Broza i KPJ u procesu uspostave moderne hrvatske Države, poručuju iz građanske inicijative "Krug za trg" (R.H.)

 

Vezani članci:

-Maja Runje: Trg zločinca Tita je civilizacijska sramota

-Šimun Šito Ćorić: Samo je pitanje vremena kad će zlo sići s javne scene i završiti u povijesnim knjigama ljudskih promašaja i zločina

-Ivo Banac: Zašto protiv Trga maršala Tita?