Vjerojatno da nema niti jednoga poštenog Hrvata kojega ne zanima naša hrvatska, daleka a posebice bliža prošlost. O tome je govorio i svjedočio i jedan istaknuti komunistički prvak Ante Ciliga (rođen u Istri 20. veljače 1898, a umro 21. listopada 1992. godine).

"Židova je bilo u Jasenovcu, u moje vrijeme, oko 500. Osim rijetkih izuzetaka , oni su bili svi u aparatu, raspodijeljeni od najvišeg mjesta do najnižeg, no uvijek važnog i korisnog za proizvodnju i hod poduzeća, od logornika do kravara. Oni su držali bez izuzetaka sva najviša mjesta logorske uprave, tek na srednjim i najnižim bio je po koji katolik i pravoslavac." Tako je pisao jedan od najpoznatijih jugokomunista, a pisali su i brojni drugi slično. I tko je onda izvikao taj ratni, očito radni logor Jasenovac, da ga se uspoređuje s Bleiburškom tragedijom hrvatskoga naroda, u kojoj je masakrirano križnim putevima smrti stotine tisuća Hrvata od Bleiburga u Austriji do Đevđelije u Makedoniji.

Gospodin Ilija Barbarić, koji je još na životu u Latinskoj Americi u svojoj knjizi "NDH - Bilo je pravo ime" piše da posjeduje prijemni zapisnik iz Jasenovca, u kojemu se nalazi 18.600 svih onih koji su dolazili u Jasenovac, a isti broj na zagrebačkoj televiziji je javno prikazan u vrijeme "Hrvatskoga proljeća".

Ovih dana na televiziji Z1 u emisiji "Zeleno modra magistrala", povjesničar Mladen Ivezić jasno tvrdi da u Jasenovcu nije stradalo više od 3.000 (tri tisuće) onih koji su se ogriješili o zakone NDH. I priziva se javno na sud RH. Drugi tvrde da je još tri godine postojao logor Jasenovac, sve do 1948. u kojemu su likvidirane tisuće zarobljenika s Križnoga puta, o čemu postoje izjave svjedoka. I tko je to naredio i zašto je bombardiran Jasenovački logor od strane partizana pri kraju rata? I onda, usporedimo sve to sa izjavama čelnika RH pri raznim prigodama, kako SDP-a tako i HDZ-a, kako Zorana Milanovića tako i Jadranke Kosor, da su desetine tisuća pobijene u Jasenovcu. Brojka stradalih u Jasenovcu se penjala na preko sedamsto tisuća, pa je padala i zastala na osamdeset tisuća pobijenih.

Pa gdje su ti ostaci jer nije se radilo ni o kakvim pilićima, nego o ljudskim tijelima. Nemojte nam reći da se ne čeprka po žrtvama! Radi se o časti i dostojanstvu Hrvata  kao i svih onih koji su se predali Englezima na Bleiburškome polju i koji su genocidom masovno likvidirani po stotinama rovova i jama Slovenije, RH, BiH, Srbije i Makedonije sve do Đevđelije.

Vrijeme je da se točno komisijski međunarodno utvrde sve žrtve stradale kako u NDH tako i bivšoj tvorevini Jugoslaviji od 1918. do 1945. i 1995. Pred podizanje spomenika četnicima u "Srbu" nad pokoljem hrvatskih katoličkih hodočasnika Sv. Ani, dovelo se Shimona Peresa u Jasenovac, odakle je pozivao iranskog predsjednika da tu dođe i uvjeri se u židovski holokaust gdje se ubijalo kamenovima, toljagama, sjekirama. I zar hrvatski narod smije trpjeti te svekolike laži o genocidnosti Hrvata.

Predsjednik Srbije Boris Tadić s Vesnom Pusić tvrdi u Jadovnu, nad Šaranovom jamom, da se u njoj nalazi njegov "deda" s drugih trideset tisuća Srba, a u kojoj jami nema niti jedne jedine ljudske kosti, što su istraživači javno potvrdili u Hrvatskom listu. Zato pozivamo svekoliko članstvo hrvatskih državnih i svih odgovarajućih institucija da se utvrde sve istine i laži o svim žrtvama svih naroda.


Mate Ćavar