Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je i zaprepaštena što nitko nije čak ni upozorio organizatore na neprimjerenu subotnju proslavu Dana mladosti u Kumrovcu, a kamoli da je zabranio ovaj skup jugoslavenskih nostalgičara. Naime,  tamo se ponovno uzdizao  Josip Broz, propali komunizam, partija i Jugoslavenska narodna armija(JNA).

Sudionici ovog skupa kao da su se rugali hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima, pa su i  ponosno  mahali  zastavama bivše propale države, nosili kape sa zvijezdom petokrakom, te imali i vojničke odore bivše zločinačke JNA, baš takve kakve su imali i četnici kad su okupirali Vukovar, te pjevali i plesali „Jugoslavijo, Jugoslavijo“. Borili smo se i ginuli protiv bivše Jugoslavije i bivšeg sistema, za Hrvatsku u kojoj neće biti Broza i komunista, ali hrvatska vlast zatvara oči pred ovakvim okupljanjima, kao da je normalno da se i dalje veliča nešto za što smo misli da je zaboravljena priča.

To bi isto tako bilo kao da se u Njemačkoj dozvoli da se na nekim tamošnjim skupovima uzdiže propala Hitlerova država. Jugoslavija je izgubila bitku 1991., bila je na strane gubitnika i nitko nema pravo da je ponovno oživljava, tim prije što su se već i Srbija i Crna Gora, koje su bile agresori na Republiku Hrvatsku, odrekli Jugoslavije i osnovali nove države.

>>Mesić slavio u Kumrovcu - Slovenci zabranili proslavu rođendana 'ljubičice bijele'

Kako se i zbog čega  u Hrvatskoj mogu bez ikakve kaznene  odgovornosti organizirati ovakvi i slični skupovi, prodavati majice, partizansko-komunističke zvijezde petokrake, jugoslavenske zastave i drugo, kad su se i mnogi u svijetu odrekli tog komunističkog zla?

Slovenije je primjerice zabranila obilježavanje Dana mladosti, a kod nas je to „prešućeni“ blagdan na kojem svatko može raditi, govoriti i pjevati što hoće. Dokle?

Mladen Pavković