Neosporno je kako je Republika Hrvatska godinama izložena različitim pritiscima i metodama iz domene specijalnog ratovanja putem kojih joj se želi ugroziti pravo na postojanje. Ono što se dogodilo prije nekoliko dana u Lici klasičan je primjer koji dokazuje kako u tom "nevidljivom" ratu protiv Hrvatske sudjeluju i najviše državne institucije.


Iz govora predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, izrečenog na Jadovnom, vidljivo je kako je on na tom mjestu nije govorio kao vođa SNV-a, nego kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, u čije je ime i pozdravio nazočne na ovom skupu. Uz Pupovca, na skupu je govorio i Slavko Goldstein, savjetnik predsjednika Vlade, što po logici stvari vodi ka zaključku kako se ovaj skup održao i pod pokroviteljstvom Zorana Milanovića.



Na ovakav igrokaz, organiziran po uzoru na velikosrpske mitinge s početka devedesetih, u kome je Pupovac neizravno povezao Jadovno sa vojnoredarstvenim operacijama iz Domovinskog rata, nije reagirala ni jedna oporbena stranka, braniteljska udruga ili bilo koja druga institucija.

Na temelju viđenog na Jadovnu nameće se zaključak kako su najviše državne institucije Republike Hrvatske izravno upletene u mrežu realiziranja zaključaka velikosrpskog Memoranduma 2, čiji je temeljni cilj umanjenje štetnih posljedica nastalih zbog izgubljenog rata u Hrvatskoj.

Očito je kako je pred povjesničarima i istražiteljima veliki posao. Žrtve Jadovnog treba eshumirati i primjenom modernih znanstvenih metoda utvrditi njihov identitet te tako zauvijek zatvoriti ovakve jeftine pokušaje manipuliranja.


R.H.

 

Vezani članci:

-Sabor i Vlada pokrovitelji velikosrpskog lažiranja povijesti na Šaranovoj jami: Pupovac izaslanik Sabora a Goldstein Vlade

-Kolumna Mate Kovačevića: Pupovac potiče novu srpsku agresiju

-Laži pred kojima zastaje pamet: Cijeloj Hrvatskoj podvaljena Šaranova jama kao masovna grobnica Srba i Židova

-Velika povijesna podvala i laž: Hrvatske kosti u Šaranovoj jami pretvorili u srpske

-Lignje, štuke, pastrv(in)e kod Šaranove jame i ostale farse