Pitanje povlačenje tjeralice za Josipom Perkovićem opet je otvorilo pitanje dvoličnosti određenih središta međunarodnih središta moći, pogotovo onih europskih. Sama mogućnost da se pitanje kaznene odgovornosti za zločine počinjene nad političkim neistomišljenicima, pokušava zataškati različitim političkim trgovinama, ucjenama i dealovima, teško kompromitira ta ista središta.


Što se zbiva iza kulisa, zbog čega čelnici međunarodnih i domaćih središta moći igraju dvostruke igre, pokušali smo doznati kroz razgovor s dvojicom kolumnista HRsvijeta Domagojem Antom Petrićem i Miljenkom Stojićem.

Obadvojica su bliski katoličkoj crkvi, instituciji čije stavove zagovornici totalitarnog komunizma i novog svjetskog poretka počesto etiketiraju kao nazadne, nedovoljno progresivne a počesto i „klerofašističke“.

Petrić je kao dugogodišnji hrvatski iseljenik zivio u Argentini, gdje je djelovao kao istaknuti član niza kulturnih i karitativnih organizacija. Miljenko Stojić je franjevac, knjizevnik, novinar i vicepostulator Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Petrić: Komunističke strukture iznutra razaraju nacionalne drzave

-Klizanje nekadašnjih komunističkih zemalja prema rekomunizaciji, dopušteno je iz centara moći Europske unije, a Hrvatska kao da najbrze tone, ističe Domagoj Ante Petrić, pojašnjavajući način na koji su se bivši komunistički diktatori našli na platnom popisu novih gazda te dodaje kako rekomunizacija danas, za razliku od hladnoratovskog razdoblja, ne predstavlja značajniju vojnu opasnost.

Prema Petriću, postavljeni cilj je više nego očit.

- Te strukture sada iznutra razaraju nacionalne  drzave koje su mogle i morale biti neki moralni, kršćanski čimbenici, što očito ne zele današnji čelnici Unije i njihovi šefovi u sjeni, kaze Petrić.

Govoreći pak o konkretnom slučaju Perković, Petrić smatra kako je riječ o koncesiji prema ostacima komunističke strukture  u Hrvatskoj, ali  i marginaliziranju Hrvatske u odnosu na EU.

>>Ante Nobilo: Njemačko pravosuđe je povuklo tjeralicu protiv Perkovića

-Ako Nobilo govori istinu ili potpunu istinu u slučaju udbaša Perkovića, što još sa sigurnošću ne mozemo znati,  onda se novi stav Njemačke moze protumačiti samo kao koncesija komunističkoj strukturi Ive Josipovića i Zorana Milanovića, što nije ništa drugo nego  korak prema marginalizaciji Hrvatske u odnosu na EU, smatra Petrić.

Stojic: Usluge bivših komunista i njihovih besprizornih potomaka koriste kreatori Novog svjetskog poretka

Franjevac Miljenko Stojić ističe kako su Hrvati, s obiju strana granica, na stoljetnom  udaru masona i drugih zakulisnih središta moći. Kao temeljni razlog za te „nevolje“ Stojić vidi u tisućljetnoj odanosti hrvatskog naroda Katoličkoj Crkvi.

-Kao takvi Hrvati nisu pogodni za obavljanje raznoraznih prljavih poslova na ovim područjima niti su pouzdani nositelji tzv. novog svjetskog poretka. Trenutno se namjerno u čitavom svijetu, pa tako i kod nas, proizvodi gospodarska kriza da bi se na njezinom kraju pojavila jedna vlada, jedna banka, jedna vojska. Za zrtve se ne mari, pogotovo ako su kršćani. Danas ginu na sve strane, ne samo u arapskim i afričkim krajevima.

Činjenica kako se na čelu drzave u kojoj su katolici većina nalaze agnostici i ateisti za Stojića također nije slučajna.

-Nama se medijskim ili izbornim prijevarama nameću za vođe bezlične i besprizorne političke vođe, nastale u krugovima nekadašnjih komunista ili njihova vjerna potomstva. Takve ne zanima ni nacionalno, ni vjersko, ni ljudsko. Oni sluze, gospodaru koji dobro plaća: Staljinu, Titu, novom svjetskom poretku, svejedno, kaze Miljenko Stojić.

>>Tomislav Đonlić: Tvrditi kako 'bez partizana i partizanki ne bi bilo moderne Hrvatske' je jeftino populističko politiziranje

Istovremeno, Stojić je uvjerenja kako se takvih procesa ne treba bojati, nego ih samo prepoznati i primijeniti prave obrambene mjere.

-Svatko ih ima u svojoj duši: istinitost, iskrenost, pozrtvovnost, marljivost, hrabrost, ustrajnost... Zlo, koje je u srzi tzv. novog svjetskog poretka i komunizma, pred ovim će svakako ustuknuti i mi ćemo biti pobjednici, zaključuje Stojić.


R. Horvat