U povodu prve obljetnice beatifikacije Drinskih mučenica, Družba Kćeri Božje ljubavi Provincije Božje providnosti objavila je slikovnicu "Snježni Drinski anđeli".


Autorica teksta je Brankica Blažević, pedagoginja katoličkih vrtića i viša savjetnica za vjerski odgoj djece predškolske dobi pri NKU HBK, a ilustracija akademska slikarica Alma Orlić. Predstavljanje slikovnice održano je u četvrtak 20. rujna u Dječjem vrtiću "Svetog Josipa" u Zagrebu koji vode Kćeri Božje ljubavi.

Provincijalna glavarica s. Elvira Tadić rekla je da je slikovnica prva djetetova knjiga, prozor u svijet, prvi udžbenik, osjećaj zabave i razonode, sredstvo je i odgoja i obrazovanja, sredstvo izgradnje djeteta kao svestrane kulturne osobnosti. Izrazila je radost što su likovi ove slikovnice "snježni Drinski anđeli", Drinske mučenice koje su do herojskog stupnja pokazale što znači ljubiti Boga i poštivati čovjeka.

O slikovnici su govorile i ravnateljica DV "Sveti Josip" s. Danijela Koprek, autorice i recenzentica slikovnice prof. Vladimira Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu programa izveden je scenski prikaz svakodnevice pet redovnica u Marijinu domu na Palama. Život sestara koje su djelotvorno svjedočile kršćansku ljubav u duhu svoje Družbe na vrlo upečatljiv način prikazala su djeca DV "Sveti Josip". Na objavljivanju slikovnice, kao i djeci na scenskom prikazu čestitala je pročelnica za predškolski odgoj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Marija Ivanković.

Program predstavljanja slikovnice pjevanjem su obogatila vrtićka djeca.

Uz vrtićku djecu i njihove roditelje, predstavljanju su nazočile i redovnice i djelatnice drugih katoličkih dječjih vrtića grada Zagreba.(ika / HRsvijet)