Branka Lustiga je ovih dana u Kninu dočekala prazna dvorana kada je trebao održati edukacijsko predavanje o holokaustu i prikazati film "Posljednji let Petra Ginza". Bojkot u Kninu dogodio se nakon što je Lustig pred zadarskim osnovnoškolcima izjavio da ne vjeruje u Boga, što je naljutilo učenike i roditelje.Lustig je u intervjuu za
Novi list poručio kako je sramotno da nisu dopustili djeci da dođu na predavanje i projekciju.

Naljutile su ga i izjave Josipe Rimac, gradonačelnice Knina, koja je poručila da neće dozvoliti da u njenom gradu netko govori protiv Boga.

"Kakvu kvalifikaciju ima pročelnik školstva u Zadru, kakvu pak gradonačelnica Knina, i, na kraju krajeva, očevi koji kažu da film ne valja, a film je, za prikazivanje učenicima svuda u svijetu, odabrao UN?!", pita se Lustig, ne naglašavajući, pak, kako je Budimir Lončar jedna od ključnih osoba u religijskom povjerenstvu UN-a koje preporuča ovakve projekte.

>>Nikola Bašić: E, moj Tomislave!

Producent i dvostruki oskarovac židovskog podrijetla tvrdi kako je priča o onome što mu se dogodilo u Zadru i Kninu već obišla svijet, ističući potporu svog sunarodnjaka Stevena Spielberga.

"Pisao mi je i Spielberg, pozvao me da se vratim u L.A. Ljudi su, mnogi ljudi, posvuda, čuli za ovo u Kninu u Hrvatskoj, znaju za to i pričaju o tome", kaže Lustig.

Slijede li nakon ovoga nove prijetnje Hrvatskoj!?


M.M.