Nakon objave Večernjeg lista da ministar unutarnjih poslova živi u stanu Ninoslava Pavića, vlasnika EPH, situaciju je komentirao i sam Ranko Ostojić.


'Točno je da Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, živi u iznajmljenom stanu u Zagrebu, što je normalna praksa za sve državne dužnosnike, ukoliko nemaju dužnosničkog stana. Živim u jednosobnom stanu od 45 kvadrata i nadam se da će uskoro biti riješeno moje preseljenje u veći stan da bi i moja obitelj mogla doći', odgovor je ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na pisanje medija kako živi u stanu Ninoslava Pavića, vlasnika EPH.

>>Skandalozno: Ministar Ranko Ostojić živi u stanu Ninoslava Pavića

U javnosti su odmah počele kružiti priče o sukobu interesa zbog same činjenice da jedan ministar živi u stanu vlasnika velike medijske kuće. Novinari su ga upitali je li premijer znao u čijem je vlasništvu stan u kojem živi.

-'Ja ne znam što je sporno. Četiri puta ove godine sam tražio da napokon mogu riješiti preseljenje moje obitelji u Zagreb i čim to bude riješeno ja ću se preseliti. Možda mi vi tu možete pomoći, ako netko eventualno zna neku povoljnu kombinaciju', rekao je novinarima Ostojić.

Novinari su ga upitali i vlasniku stana, protiv kojeg se, navodno, vode neke istrage, no Ostojić je u odgovoru bio kratak. 'To meni nije poznato ja vam o istragama ne znam, ja sam ministar unutarnjih poslova', rekao je Ostojić.

Podsjetimo, sudeći prema pisanju Večernjaka, stan je u vlasništvu  tvrtke Com.Com, koja se nalazi na Linićevoj listi srama zbog poreznog duga od 2,521.402,02 kune. Unatoč tome, Agencija za upravljanje državnom imovinom plaća joj najam.

 

R.H.