Zagrebačka Gradska skupština odlučila je napraviti korak unatrag u imenovanju ulica pa su umjesto zaslužnih osoba iz Domovinskog rata na red došli i pjevači, perjanice nekadašnje jugoslavenske rock scene iz posljednjeg desetljeća postojanja nekadašnje države. Među onima koji su dobili svoju ulicu u Zagrebu našlo se i ime Milana Mladenovića, frontmea beogradske rock-grupe Ekatarina Velika. Mladenović je inače rođenjem Zagrepčanin, po majci Hrvat a po ocu Srbin.Željeli smo odati priznanje ne toliko osobi Milana Mladenovića koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. stoljeća, rekao je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanja naselja, inače potomak partizanskog oficira i kućni prijatelj obitelji Josipović.

>>Zagrebački HDZ protiv jugonostalgije i propagiranja ovisnosti: Pjevač EKV ne može dobiti ulicu u Zagrebu

Iz HDZ-a kažu da je mnogo branitelja koji su svojim životima zadužili Grad, a nemaju ulicu. Margareta Mađerić iz Gradskog odbora HDZ-a tako smatra da je imenovanje došlo zbog hira pojedinih zastupnika.

Bilo da je riječ o hiru ili o politici stranke koja ljubomorno čuva ime trga koji nosi ime po Josipu Brozu - previše je to jugoslavenske kulture u neovisnoj hrvatskoj državi, smatraju analitičari.