Skupina hodočasnika, koja se vraćala s putovanja po Svetoj Zemlji, nikada neće zaboraviti radost koju su doživjeli putujući zemljom u kojoj je nastalo kršćanstvo, a posebice će im ostati u sjećanju događaj koji su doživjeli po povratku kućama.

Putujući autocestom od Zagreba preko Like, navratili su u restoran.

- Pred kraj ručka doživjeli smo radosno i ugodno iznenađenje - u restoran je ušao general Ante Gotovina! Radost, suze radosnice, suze ponosa opet su oblile naše oči. Nismo mogli vjerovati svojim očima, ali ipak je bila istina. Nismo mogli biti uz male ekrane na dan oslobađanja naših generala all smo zato "uživo" susreli generala Antu koji je bio na pu tu prema svojim Pakkoštanima. Plakali smo , radovali se, slikali se s generalom i čestitali mu na velikom danu i sjajnom držanju. Pala je i pjesma: "Croatlo, iz duše te ljubim", te druge domoljubne pjesme  koje govore o Lijepoj našoj, njezinim ljudima, patnji, povijesti, sudbinama – kaže fra Miljenko-MIka Stojić, jedan od voditelja skupine.


Prema kazivanju fra Mike, nakon sv. Mise na gori preobraženja čuli su radosnu vijest o oslobađanju hrvatskih generala.

-Bilo nam ja jako žao što nismo bili dio te rijeke ponosa. Molili smo i pjevali sa suzama radosti i ponosa u očima. Kad smo navečer došli na Zid plača u Jeruzalemu, doživjeli smo atmosferu straha zbog raketnog napada na grad. To nas nije omelo, u srcu je ostala radost i ponos, kazao je fra Mika u izjavi za Večernji list.


>>Miljenko Stojić: Ne njihova, naša

Inače, zajedno sa ovom skupinom hodočasnika bio je i fra Miljenko-Mića Stojić, vicepostulator Vicepostulature „Leo Petrović i 65 subraće“, i kolumnist HRsvijeta, koji se iz Jeruzalema javio kolumnom posvećenoj oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima.


M.J.