Iz udruge "Nepomireni" oglasili su se priopćenjem za javnost u kome su oštro osudili istupe nekih sekularnih udruga i medijske napise u kojima je  dr. Judith Reisman okarakterizirana kao osoba koja 'negira' ili 'relativizira holokaust'.


"S obzirom da je dr. Reisman Židovka koja je izgubila gotovo cijelu obitelj u plinskim komorama, najoštrije osuđujemo navedene izjave Jutarnjeg lista i tportala te udruga: Pokret za sekularnu Hrvatsku, David, Protagora, Centar za građansku hrabrost, Građanska akcija, građanska inicijativa Nisam vjernik, Ženska mreža Hrvatske, Centar za ženske studije, i ostalih", kaže se u priopćenju građanska inicijativa "Nepomireni".

>>Skandalozno: Sekularne udruge protiv Judith Reisman

Korištenje etikete 'negatora holokausta' za dnevno-političku kompromitaciju neistomišljenika, prema mišljenju udruge "Nepomireni", upravo je relativiziranje i obezvrijeđivanje toga užasnog događaja i patnji nebrojenih ljudi.

>>Karolina Vidović Krišto dočekala Judith Reisman: Dobro nam došli!

"Zahtijevamo da se navedeni mediji i udruge javno ispričaju dr. Reisman zbog oskvrnjivanja njenog digniteta i digniteta njene u holokaustu ubijene obitelji, te se ispričaju hrvatskoj javnosti zbog povrede moralnih osjećaja", stoji također u priopćenju udruge "Nepomireni".

 

M.M.