Vicepostulator Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« i kolumnist HRsvijeta fra Miljenko Stojić dobitnik je nagrade općine Čitluk za životno djelo.


Tako su odlučili vijećnici Općinskog vijeća Čitluka koji su pod predsjedanjem predsjednika Marina Radišića, nakon provedenog javnog natjećaja a na prijedlog Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, jednoglasno donijeli ovu odluku.

U obrazloženju ove prestižne nagrade, koja se dodjeljuje u povodu Dana općine Čitluk, stoji da se nagrada za životno djelo dodjeljuje fra Miljenku-Mići Stojiću zbog postignuća na "dugogodišnjem dušobrižničkom, kulturnom, književnom, istraživačkom i humanitarnom radu te iznimnom doprinosu u promidžbi i ugledu općine Čitluk".

Godišnju nagradu općine Čitluk također su dobili: prof. dr. sc. Mladen Bevanda (za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk) te fra Marinko Šakota (za postignute uspjehe i realizaciju kulturnih projekata na području općine Čitluk).

Zahvalnicu općine Čitluk dobili su: Filomena Šarac i Zlata Šimović (za postignute rezultate u prosvjeti te doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine hercegovačkog kraja).

Priznanja će nagrađenima biti dodijeljena na svečanoj sjednici OV Čitluk u povodu Dana općine Čitluk koja će biti 24. svibnja.


M.B.