Mladež HDZ-a BiH najoštrije je osudila današnje isticanje komunističkih obilježja u Mostaru, istaknuvši kako je riječ o licemjernom veličanju zločinačke ideologije koja je 45 godina provodila torturu nad neistomišljenicima.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH najoštrije osuđuje isticanje komunističkih obilježja u Mostaru povodom „Dana mladosti“ koji određene grupe slave u čast zločinca Josipa Broza Tita.  Pitamo se, znaju li organizatori ovakvih provokatorskih akcija u kojoj državi i stoljeću žive? Znaju li da je većina građana Bosne i Hercegovine 1992. godine glasovala za samostalnu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu i da su tisuće branitelja dali svoje živote u obrani domova i obitelji dok su agresori pod obilježjima koja su danas istaknuta u Mostaru ubijali i rušili sve pred sobom u ime očuvanja zločinačke tvorevine Jugoslavije? Znaju li   ti omladinci kakva se tortura 45 godina provodila pod danas istaknutim obilježjima nad svim neistomišljenicima komunističkog totalitarnog režima? Ako živite u zabludi, probudite se, a ako smišljeno provocirate onda znajte da u ovoj državi postoje i oni koje će se oduprijeti ovakvim pokušajima prekrajanja povijesti.

Licemjernu politiku koja se vodi pod lažnim parolama antifašizma na svojoj koži najviše su osjetili Hrvati u Bosni i Hercegovini. Ti isti koji marširaju s petokrakama biraju nelegitimne predstavnike našem narodu, te ga  usput proglašavaju fašističkim, a po svojim nastojanjima u potpunoj su suprotnosti s modernom Europom koja je osudila sve zločinačke i totalitarne režime, kako one nacističke i fašističke, tako i one komunističke. Pozivamo velike vođe takvih političkih opcija da javno osude veličanje zločinačkih režima od strane svojih organiziranih podružnica koje se vole nazivati udruženjima građana, te da prestanu provocirati narode i građane Bosne i Hercegovine.

U 21. Stoljeću želimo modernu i europsku Bosnu i Hercegovinu, a svi oni koji žale za prošlim vremenima mraka i diktature očito s Bosnom i Hercegovinom imaju druge planove, koje, poručujemo im, neće ostvariti!", kaže se u današnjem priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.M.J.