Predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović uputio je otvorenu čestitku Vesni Pusić na kontinuitetu njezinih stavova koji su, kako navodi, doveli do međunarodne osude Republike Hrvatske pred Haškim sudom.


Otvorenu čestitku predsjednika Obiteljske stranke upućenu Vesni Pusić prenosimo u cjelosti:

"Poštovana gospođo Pusić!

Moram priznati da ushićeno i s golemim oduševljenjem pišem ovu čestitku. Vaša dosljedna politika i politika Vaše stranke HNS-a (Hrvatsko narodno samouništenje) pokazuje da samo dosljedna politika i dosljedni stavovi u konačnici daju rezultat. Vaš stav da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu konačno je potvrdilo neko međunarodno tijelo. Presuda šestorici hrvatskih državljana (poznatih kao bosanska šestorka, iako se radi o Dalmatincima i Hercegovcima) uistinu je sporedna. Bitno je da je Hrvatska osuđena.

Duboko sam uvjeren da ste svoju politiku i nadahnuće za tu politiku tražili i našli u stihovima Antuna Gustava Matoša koji je, vjerujem, kao i Vi, sanjao ovaj dan i u viziji imao jednu takvu ženu koja će dovesti do cilja opisanog u 1909. “…Hrvatsku mi moju objesiše / Ko lopova…”. Taj uzvišeni cilj Vi ste ostvarili. Čestitam!

Nakon postignutoga cilja, za koji ste zaslužni Vi i Vaša politika, ništa više ne će biti isto. Zadivljujuće je kako je samo Vaša stranka imala takvu viziju. Ona nam je dala za predsjednika Stjepana Mesića, koji je jasno i duboko mrzio onaj dio hrvatskog naroda iz kojega dolazi ova šestorka. Da bi ta mržnja bila okrunjena i dala svoj konačni rezultat, te da bi cijeli hrvatski narod ispaštao barem još jedno stoljeće – za agresiju na susjede, Vi ste se odlično pobrinuli. Činjenice poput… tko je koga napao, tko je koga branio i naoružavao, tko je kome primao izbjegle i ranjene, preko čijeg teritorija je išla vojna i humantiatna pomoć, tko je na čiji poziv došao oslobađati čiju zemlju, tko je spriječio pokolje, a tko ih počinio, uistinu su nebitne. Cilj je postignut i to je jedino važno.

Poštovana gospođo Pusić, moje je mišljenje, uostalom kao i Vaše, da još nije sve gotovo. Gotovo će biti onoga dana kada se potvrdi prvostupanjska presuda. Zato, draga Vesna, trebate tek sada sve snage usmjeriti ka cilju. Ponizno Vas molim da odmah obiđete, javno ili tajno, pojedinačno ili skupno, sve one koji mogu pomoći tom uzvišenom cilju. Osigurajte da ni jedan dokument koji bi mogao pomoći državi Hrvatskoj ili bosanskoj šestorici, ne dospije do javnosti, do znanstvenih institucija ili, ne daj Bože, do suda u Haagu. Osigurajte medijsku podršku i ignorirajte presudu kao nebitnu za Hrvatsku i njezinu budućnost. Osigurajte dovoljne količine laži preko REKOMA, Centra za ljudska prava, Vesne Teršelić, Zorana Pusića, Stipe Mesića, Bakira Izetbegovića, Vlade Republike Hrvatske i svih drugih, znanih i neznanih. Nakon propusta vezanog uz oslobađajuću presudu Ante Gotovine i Mladena Markača, drugi put se isti scenarij ne smije ponoviti. Hrvatska, jednostavno, ne smije biti bez krivnje. Samo s dubokom krivnjom Hrvatska smije postojati (dok postoji, ha, ha, ha). Uvjeren sam da ćete Vi učiniti sve da se to ne dogodi. Zabrinjavajući je odnos sudca Antonettija i to nas sve mora držati na oprezu.

Naravno da ni nakon drugostupanjske presude posao koji tako uspješno radite ne će biti gotov. Tek tada slijedi istinska i potpuna dekonstrukcija Hrvatske. Jednostavno, to je Vaše poslanje, to je Vaš zadatak. Vi ćete ga izvršavati s golemom strašću i dosad neviđenim poletom.

Jedno malo upozorenje! Naime, ozbiljnu opasnost predstavlja mogućnost da Hrvati ponovno u ruke uzmu krunicu i počnu se moliti onoj svojoj Odvjetnici. Tada, po povijesnim iskustvima tih jadnika, dođe Onaj Branitelj protiv kojega Vi i onaj Projektant kojem pripadate, ne možete ništa. Stoga ozbiljno pripazite na tu najveću opasnost. Ako se to dogodi, šestorica će na slobodu. A Hrvatska bez krivnje – tko će joj tad moći krila podrezati?

Eto, toliko od mene. Vi znate svoj posao. Ah, skoro zaboravih. Dante Vam daje jamstvo za mjesto koje vas na kraju čeka, ako ustrajete. Izdajicama domovine, to znate, pripada zasluženi deveti krug u paklu", kaže se u otvorenom pismu (čestitci), koju je predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović uputio aktualnoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić.


M.M.