Federalna televizija objavila je snimke nadzorne kamere postavljene u hodniku ispred ureda predsjednika FBiH Živka Budimira u Mostaru, a na kojima se navodno vidi na koji je način torbica sa označenim novcem završila u korpi za kišobrane, javljaju mediji u BiH.


Nadzorne kamere postavljene u hodniku ispred ureda predsjednika FBiH Živka Budimira u Mostaru zabilježile su kako je torbica sa označenim novcem navodno završila u korpi za kišobrane.


Snimak nadzornih kamera je objavila Federalna televizija, a potiče od 26. travnja, kada je državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ušla u Budimirov ured, navode mediji.

Budimir je u to vrijeme bio u svom sarajevskom uredu, ali se u njegovom uredu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, koga FTV naziva "svjedokom insiderom, koji mu je, prema planu Tužiteljstva BiH, trebao predati označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu".

>>Tužiteljstvo BiH mijenja strategiju: 'Budimir nasamaren od svojih suradnika, ali je znao da uzimaju novac'

"S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao, a kamere su potom zabilježile kako je Kajmaković izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gdje da sjedne", tvrdi FTV u svome prilogu, te ističe da je Knezović "potom torbicu s označenim novcem u više navrata pokušao staviti u korpu za kišobrane, a kad je to konačno i uspio, pripadnici SIPA-e su ga odveli".

>>Ćavara: HDZ BiH će poduprijeti smjenu Budimira

"No, tog dana Ivan Knezović nije uhićen. Tužitelji ga nisu uhitili ni mjesec poslije. Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred ureda Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužiteljstvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac - zasad nitko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor", navodi Federalna televizija u svom prilogu.


M.J.