Volonteri građanske inicijative "U ime obitelji" predali su danas Saboru 749.316 potpisa za referendum, kojim traže da se u Ustavu Republike Hrvatske brak definira kao zajednica muškarca i žene.


Volonteri su se okupili u 13 sati na zagrebačkom Zrinjevcu, odakle su krenuli prema Markovom trgu. Skupine volontera na Zrinjevcu su pjevale tradicionalne hrvatske pjesme, a aktivisti iz Virovitičko-podravske županije nosili su manji transparent s natpisom 'Istina će vas osloboditi'.

Na Markov trg je preko tisuću volontera  stiglo oko 13:30 sati, gdje su Hrvatskom saboru predali potpise za referendum, kojim traže da se u Ustavu Republike Hrvatske  brak definira kao zajednica muškarca i žene.

>>Šeks: Međunarodne konvencije su jasne - Istospolna zajednica ne može se tretirati brakom

"Cilj nam je da građani ove zemlje kažu što misle o tome kako treba urediti pitanje braka i obitelji", kaže Željka Markić koja je zahvalila svim volonterima što su "izdržali brojne napade i kritike". 

"Ovdje smo iz jednog razloga: zato što je to željelo 749.316 Hrvata. Radni je dan pa mnogi nisu mogli doći. Hvala vam za vaše donacije i vaš trud", rekao je Lino Zonjić.


M.M.