Hrvatska čista stranka prava oglasila se priopćenjem za javnost u kome zahvaljuju njemačkoj kancelarki Angeli Merkel a izručenje Josipa Perkovića nazivaju "početkom erozije jednoga antihrvatskoga mentaliteta, koji je duboko ukorijenjen i koji će ovime zadobiti težak udarac".


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska čista stranka prava nije nimalo iznenađena reakcijom Zorana Milanovića i njegova očajničkog pokušaja da se zaustavi izručenje Josipa Perkovića. Milanović, kao pravnik, jako dobro znade da Zakon o ograničenju EU uhidbenog naloga, koji sam predlaže ne može proći i da nije kompatibilan s zakonima Unije, ali ga ipak predlaže. Predlaže ga isključivo iz partijske i ideološke solidarnosti s notornim udbaškim ubojicom, vođen jedinim zakonom koji oni priznaju, a to je zakon njihove partije. Ovim potezom je u potpunosti ogoljena politika Zorana Milanovića. Osim što se pokazao potpuno nesposobnim i nedoraslim izvući zemlju iz gospodarske krize, sada je konačno potvrdio i to da se on i njegova partija nemaju snage izdići iznad totalitarističkoga i ideološkog gliba svojih prethodnika, zločinačke komunističke partije.

Stoga, veliko hvala njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je zbog takve politike otkazala dolazak u Zagreb, na proslavu ulaska Hrvatske u EU. To je poruka s dalekosežnim posljedicama i poruka hrvatskim boljševicima, drugovi dosta je bilo. Zločinci vaše partije konačno moraju odgovarati za svoje zločine. HČSP je protiv ulaska u Uniju, ali ako ta Unija donosi išta pozitivnoga onda je to ovaj početak lustracije, teškim utegom komunističkih zločina, opterećenog hrvatskog društva. Izručenje Perkovića i družine, je početak erozije jednoga antihrvatskoga mentaliteta, koji je duboko ukorijenjen i koji će ovime zadobiti težak udarac. Kao što smo mi hrvatski domoljubi teško podnosili izručenje Ante Gotovine, još će teže izručenje Perkovića podnijeti njegova brojna bratija, to će doživjeti kao težak poraz, za njih više neće biti mirnoga sna, jer se otvara njihova aureola nedodirljivosti i oni postaju lovina. Ta ranjivost je za njih nepodnošljiva i tu je njihov najveći poraz. Drugovi gotovo je, i vi ste došli na red. Hvala Angela !!!", kaže se u priopćenju HČSP-a koje potpisuje Josip Miljak.


M.M.