Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog podrijetla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio Tito, a koji je nedavno objavljen na portalu američke Središnje obavještajne agencije (CIA).


U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatira se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je “navodno” materinji, ali sa “stranim akcentom”.

U obimnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti materinji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

“Samoglasnik ‘i’ isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je materinski jezik ruski ili poljski vjerovatno bi obje riječi izgovarali sa umekšani ‘n’. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani naglasak “, navodi se u analizi, čije dijelove prenosi beogradska ” Politika “.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti kako je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema “jugoslavensko podrijetlo”.

Oni konstatiraju da upravo Titovo nejugoslovenskim podrijetlo može pojasniti njegovu „nepristranost i dosljedno tome “uspjeh” u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih skupina u bivšoj Jugoslaviji“.

Autori analize, koja je rađena na temelju jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo daljnje istraživanje stvarnog i pravog  identiteta Josupa Broza služilo samo u akademske svrhe.


R.H.


Vezani članci:

-Gestapo zarobljene "Špance" pustio iz logora, omogućio im komuniciranje i napuštanje Njemačke

-O "drugu Floresu ili kako su "Španci" napustili Njemačku: Što je istinito o boravku „Španaca“ u Njemačkoj?

-Josip Broz-Šapajev je poginuo u Španjolskoj - njegov polubrat Franc Ambrož je kominternin agent Tito

-Staljinovu direktivu o ustanku Titu je prenio Josip Kopinič

-Što slavimo: Je li Sisački partizanski odred uopće postojao?

-Nikakve Brezovice ni partizanskog odreda nije bilo!

-Kopiničeva optužba: KPH radi za Gestapo

-Jovanka Budisavljević - Broz - ruski agent u Titovom okružju

-Otkrivena velika tajna jugoslavenskih komunista: Tito i Krajačić egzekutori u španjolskom građanskom ratu (Video)

-Pero Simić: Tito je u Španjolskoj ubio više komunista nego Franco