Gradsko vijeće HSP-a Ante Starčević grada Zagreba oštro je osudilo podršku gradonačelnika Bandića "sletu komunista jugoistočne Europe".


Priopćenje GV HSP-a AS prenosimo u cijelosti:

“Nevjerojatna je činjenica da je ovaj komunistički slet pod krinkom plemenite borbe protiv zla financiran iz gradskog proračuna, a samo nekoliko dana ranije gradonačelnik je prijetio otpuštanjem radnika i smanjenjem plaća u Zagrebačkom holdingu kako bi zakrpao proračunske rupe. Sedam godina nakon što je Vijeće Europe svojom rezolucijom osudilo totalitaristički komunizam, a nakon što je njegov vođa Josip Broz Tito na listi deset najvećih svjetskih diktatora i zločinaca odgovornih za smrt preko milijun ljudi, u Hrvatskoj se bez ikakve kaznene odgovornosti nose komunistička obilježja, ista ona pod kojima je gažen Vukovar i ostali hrvatski gradovi, i slavi lik i djelo „neprežaljenog sina svih naroda i narodnosti“.

Posve je jasno da i danas neki smatraju kako je antifašizam jednak komunizmu, a prevrtljivac i bivši predsjednik dviju država Mesić, iako je i sam bio takvog uvjerenja, pokušao je dijeliti povijesne lekcije s dvadesetak godina zakašnjenja.

HSP AS grada Zagreba poziva kameleona Bandića da pokaže svoju slobodu i ljudskost i napokon smogne snage, a ovoga puta može dobiti potporu i Gradske skupštine, i promijeni ime najljepšeg zagrebačkog trga nazvanog po šarmantnom i velikom zločincu. Iako, ne bi nas iznenadilo da uskoro jedna zagrebačka ulica dobije ime po njegovoj udovici, o kojoj se ovih dana priča više nego o bilo kojoj temi iz sve teže hrvatske stvarnosti”, kaže se u priopćenju Gradskog vijeća HSP-a Ante Starčević grada Zagreba koje potpisuje Draženko Kožul.

M.M.