Mladež HČSP-a postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru smatra čistom provokacijom.


Priopćenje HČSP-a prenosimo u cijelosti:

„Privođenje članova Stožera za obranu Vukovara zabrinjavajuće je u demokratskoj državi, te ponižavajuće za hrvatske branitelje. Ujedno je gaženje po krvi žrtava velikosrpskoga agresora. Današnji čin postavljanja  dvojezičnih ploča u Hrvatskom gradu mučeniku - Vukovaru - HČSP smatra čistom provokacijom i sramotom, sada već dokazano antihrvatske Vlade koja ne poštuje svoje temelje na kojim je nastala. Zar je policijsko privođenje sedamdesetogodišnjeg oca s tri izgubljena sina demokracija i poštivanje žrtava? Oni koji su na vlasti, nisu sudjelovali u izravnom stvaranju Republike Hrvatske, premda su to mogli. Zato i nemaju razumijevanja, ali trebaju slušati bilo naroda, jer narod ih je postavio na te dužnosti. U najmanju ruku trebali su pogledati snimke ratnog Vukovara, ubojstva, razaranja, Stanimirovića i Šljivančanina. Ako im je cilj mir na ovim prostorima trebali bi se baviti temama koje su bitne za hrvatski narod kao što su nezaposlenost, gospodarstvo, poljoprivreda, zdravstvo. Nažalost, hrvatski političari bave se ideologijom, brane komunističke zločine, a četničke zločine nagrađuju dvojezičnostima u Gradu Vukovaru. Žalosno je privođenje ljudi koji su pokazali kako razmišlja većina Hrvata. To je najveća sramota otkada je nastala Hrvatska država.

Dok se hrvatski branitelji ubijaju zbog lošeg imovinskog stanja i sramote koje osjećaju i tim činom ponižava se i u smrt gura još više branitelja, jer gazi se dostojanstvo hrvatskih žrtava. HČSP smatra da su takve provokacije neprimjerene vremenu u kojem živimo pogotovo znajući da je popis stanovništva u Vukovaru čista prevara i da se zna da u Vukovaru živi puno manje Srba nego što je prikazano. Postavlja se pitanje – koliko ih je abolirano, a sudjelovalo je u agresiji na Hrvatsku? Koliko ih je u policiji? Očito je da Vlada na takve računa te uz njihovu pomoć nastoji provesti odluku poniženja žrtve Vukovara. Stoga HČSP poziva sve članove, branitelje, domoljube i Hrvate da krenu prema Vukovaru da se obrani od ponovne agresije Vukovar kako u Hrvatskoj tako i izvan nje, složno i jasno da kažu – ovo je hrvatski Vukovar!

Policijsko privođenje branitelja Vukovara sramota je hrvatske Vlade, a istodobno se postavlja pitanje je li na čelu policija ili milicija? Previše se krvi prolilo i suza isplakalo zbog mukom stvorene slobode, a da bi se nekakav minstrić ili predsjednik vlade s tim poigravao. Naša srca su uz naše Hrvate iz Vukovara kojima je trenutno najteže. Stoga, pozivamo sve branitelje, građane Hrvatske kojima je stalo do istine da pođu u Vukovar, da ga obrane. Uz Vukovar su naša srca, u nadi da se tamo vidimo, mladosti hrvatska koja vapi za istinom, vidimo se Hrvatskom gradu heroju - Vukovaru. Ne damo Vukovar simbol stradanja Hrvatskog naroda. Bog i Hrvati!“, stoji u priopćenju HČSP-a koje potpisuje Ivan Pavić.

M.M.