Dr. Dalma Kalogjera uputila je otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki u kome zahtjeva da se do kraja raskrinka uloga Vesne Teršelič i njezine aktivnosti u vođenju kontinuiranoga i nekažnjenog informacijskog rata protiv mlade Hrvatske Države.


Pismo prenosimo u cijelosti:

„Poštovani predsjedniče Hrvatskoga Državnog Sabora Josipe Leko, hrvatski sabornici i sabornice, u interesu je fair playa da se zahtjev o tomu tko je Vesna Teršelič obrazloži činjenicama i argumentima. Koji je to točno razlog? E, pa sada, paradoks je da u slučaju Vesne Teršelič i njezinih konspiratora protiv Hrvatske Države imate - ne samo jedan argument. Ma, imate ih masu. Bilo bi pametnije pitati – a zbog čega je ne treba istraživati.

O njezinom štetnom djelovanju mogla bi se napisati knjiga. Vesna Teršelič pripada političkom miljeu Vesne i Zorana Pusića koji su - zajedno i u kontinuitetu - radili na razmontiranju Republike Hrvatske još od vremena Domovinskoga rata. Do dana današnjeg. Kad kažem da ona pripada političkom miljeu, ovo zvuči dosta pristojno i nekako neutralno i legitimno. Budite uvjereni da Vesna Teršelič ne pripada ničem ni približno dostojnim i legitimnom. Ni Vesna Teršelič, ni njezina DOCUMENTA – Centar za suočavanje s prošlošću. Ova organizacija nešto je poput Erasmus Gilde - Vesne Pusić - lijepi naslov za prljavu rabotu kontinuiranoga i nekažnjenog informacijskog rata protiv mlade Hrvatske Države. Njihov je navodni cilj da se riješi pitanje zločina koji su se dogodili u tragičnom raspadu Jugoslavije i srpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U praksi, Vesna i njezini krpelji  formulirali su okvir po kojem je Domovinski rat bio zločinački. I svi resursi Documente trebaju se utrošiti u LOVU NA HRVATSKE BORCE ZA HRVATSKU (a jadnog Marka Franciškovića nazvala je ona bezumna liječnica paranoidnim shizofrenikom).

Po čemu ovo nije kriminalni akt par excellence? Vi se pitate? I ja se pitam sve ove godine otkako je ova guja sveprisutna u hrvatskome javnom prostoru. Po čemu djelovanje Vesne Teršelič i Documente nije rat protoiv Hrvatske? Da se poništi vojna pobjeda u Domovinskom ratu? Pobjeda koju je priznao cijeli svijet! Osim guje Vesne Pusić? Guje Vesne Teršelič? Izroda Zorana Pusića? Veleizdaja?

Tko je Vesna Teršelič? Kći Ivana Krajačića Steve ili Josipa Kopiniča? Je li doista tako? Ove informacije je ponudio hrvatski portal Hrvati svijeta. Tamo je osvanuo članak pod naslovom: SATIRIKON: ENIGMA TERŠELIČ. Autor: Galeus. Objavljen 5. rujna 2011.

>>Satirikon: Enigma Teršelić

Josip Kopinič je dvojni rusko-jugoslavenski špijun. Ivan Stevo Krajačić je poslijeratni šef OZNE (Organizacija za zaštitu naroda). Ta se organizacija proslavila pokoljem Hrvata u Zagorju po okončanju Drugoga svjetskog rata. I među njihovim operativcima izgleda da su bili ubojice roditelja (oca i pomajke) predsjednika dr. Franje Tuđmana (moja napomena, a ne stajalište autora članka Satirikon). OZNA nije bila u službi zaštite hrvatskog naroda, nego je djelovala kao vojna policija. I “zaštitila” je mnoge nevine Hrvate od daljnjeg življenja. Thor Einar Leichhardt je politički autor i publicist koji ovako opisuje djelovanje Ozninih djelatnika:

“U jednoj od svojih kolumni spominjući tzv. lajbek milicajce koji su djelovali u prvim danima nakon Drugoga svjetskog rata na zagrebačkom području, Einar Leichhardt piše: “Bili su naoružani puškom, pištoljem ručnim bombama i naoštrenim nožem za klanje. Uz druge koljačke postrojbe ta posebna jedinica je služila isključivo za teroriziranje i ubijanje stanovništa. Njezino točno brojno stanje nije utvrđeno no sigurno je brojila preko 300 ljudi. Bila je sastavljena od dragovoljaca za ubijanje “narodnih neprijatelja” unovačenih uglavnom od “partizana i njihovih simpatizera” iz podsljemenskih sela. Evo lokacija, “milicionari su bili smješteni u javne i privremeno otuđene privatne zgrade u Šestinama, Gračanima, Mikulićima i Markuševečkoj Trnavi. Jedinica je utemeljena po naredbi “narodnog heroja” i ministra unutarnjih poslova Narodne Republike Hrvatske - poznatog krvoloka Ivana Krajačića zvanog Stevo” (citat je preuzet iz članka ‘Satirikon: Enigma Kopinič’).

>>Zločini komunističkih "Lajbek milicionara"

Poštovani predsjedniče Sabora, poštovani hrvatski parlamentarci, zahtijevam da, bez odgađanja, provjerite jesu li činjenice iznesene u ovom članku točne ili ne. Je li Vesna Teršelič stvarno kći Josipa Kopiniča? Zahtijevam da se Vesnu Teršelič dovede u Sabor gdje mora odgovoriti na ovo jednostavno pitanje. Ako je doista kći Kopiniča, a svoje djevojačko prezime skriva, onda je to obmanjivanje javnosti od jedne javne osobe. Ako su navodi u članku “Satirikon Enigma Teršelič” točni onda je ona kći, ne čak ni ratnog kriminalca, nego osvjedočenog sadiste. Suočite Vesnicu s tim.“, kaže se u otvorenom pismu dr. Dalme Kalogjera upućenom predsjedniku Hrvatskog sabora.

M.M.