Veterani 4. gardijske brigade-Vrgorac osudili su pokušaj izjednačavanja partizanskih postrojbi, odgovornih za stravične masovne egzekucije, ubojstva svećenika i političkih neistomišljenika, sa braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata, koji se dogodio na proslavi 70. godišnjice 11. dalmatinske brigade.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Veterani 4. gardijske brigade-Vrgorac s nevjericom i gnušanjem gledaju na povezivanje partizanskih postrojbi, odgovornih za stravične masovne egzekucije, ubojstva svećenika i političkih neistomišljenika, sa braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata.

Naš barjak, naša borba, naši ciljevi i snovi ne mogu se povezati ni u kojem slučaju. Osuđujemo izjave dane na proslavi 70. godišnjice 11. dalmatinske brigade te smatramo nečasnim i neprimjerenim u isti kontekst dovoditi naš ratni put i ratni put 11.dalmatinske brigade odgovorne za masovne egzekucije, razaranje kulturnih dobara i istrebljenje vlastitog naroda.

Gospodo ili drugovi, nije dovoljno samo zatražiti oprost od obitelji ubijenih. Ukoliko ste željeli poslati poruku mira sa svoje obljetnice trebali ste podjeliti svoja saznanja o masovnim stratištima kojih ima jako puno od Širokog, preko Vrgorca, po jamama Biokova pa sve do Križnog puta i pomoći u istraživanju istih, umjesto da se poslije 70 godina ponovno upuštate u ideološke bojeve“, kaže se u priopćenju Veterana 4. gardijske brigade-Vrgorac.


M.B.

 

Vezani članci:

-Skandal u Vrgorcu: HDZ-ov načelnik sudjelovao na obljetnici 11. dalmatinske partizanske brigade

-Miljenko Stojić o 'balu vampira' u Vrgorcu: Imamo li snage stati na stranu istine?

-Željko Primorac: Proslava 70. godišnjice formiranja 11. dalmatinske brigade poraz je čovječnosti i šamar svim nevinim žrtvama