Čelnici Hrvatskog žrtvoslovnog društva dr. Zvonimir Šeparović i ing. Dragutin Bauman u otvorenom pismu upućenom Europskoj povjerenici za pravosuđe Viviane Reding, pozvali su na „rušenje Berlinskog zida u Hrvatskoj.


Pismo prenosimo u cijelosti:

„Dva desetljeća proteklo je od stvaranja slobodne, demokratske i nezavisne države Hrvatske, uz velika stradanja i žrtve hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Hrvatski branitelji,  Hrvatska vojska i Hrvatska policija su u časnom i opravdanom obrambenom Domovinskom ratu pod zapovjedništvom Dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, završnom vojnom operacijom „Oluja“ oslobodili okupirane dijelove države Hrvatske, pobjedom nad srpskim agresorom i jugoslavenskom armijom kojom je desetljećima nakon završetka 2. svjetskog rata zapovijedao komunistički diktator, maršal Josip Broz Tito. 

Na žalost, nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana, u Hrvatskoj se ponovno probudila komunistička avet, i danas svjedočimo da aktualne hrvatske Vlasti otvoreno veličaju komunističkog zločinca Josipa Broza Tita i sva njegova djela, ignorirajući povijesne činjenice, da su pod njegovim zapovjedništvom partizanski zločinci i pripadnici njegovih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nakon 2. svjetskog rata počinili strašne zločine nad hrvatskim narodom, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i na hrvatskim emigrantima koji su živjeli u drugim zemljama uključujući i Saveznu Republiku Njemačku.

Dok su hrvatski branitelji i hrvatski generali nakon završetka Domovinskog rata u kojem su se borili protiv srpskog agresora, nepravedno i pogrešno osuđivani,partizanski zločinci i pripadnici partizanskih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nikada nisu izvedeni pred sud pravde, a danas se slobodno šetaju u Republici Hrvatskoj. Apsurdna je situacija, da se u 2013. godini, kada je Hrvatska postala članica europske obitelji, u kojoj su pravda, zakon i poštivanje ljudskih prava od najveće važnosti, nad Hrvatskom nadvila komunistička avet poput „Berlinskog zida“, što predstavlja ozbiljnu prijetnju sadašnjosti i budućnosti hrvatskom narodu i svim hrvatskim državljanima, a time indirektno i europskoj obitelji.

Poštovana Dr. Reding, hrvatski narod i svi državljani Republike Hrvatske kojima je istinski stalo do njihove domovine ljubazno Vas mole da učinite neophodne korake kako bi ste osigurali da Hrvatska implementira europski uhidbeni nalog na ispravan način, i time konačno srušili „Berlinski zid“ u Hrvatskoj! „, stoji u dopisu Hrvatskog žrtvoslovnog društva.


M.M.