Nakon šokantnog medijskog otkrića kako veleposlanik Republike Hrvatske u Parizu dr. Ivo Goldstein na središnjem mjestu u svojem uredu drži sliku zločinca Tita od ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, premijera Milanovića i predsjednika RH Ive Josipovića tražimo hitnu smjenu veleposlanika Goldsteina, poručuju iz HSP-a dr. Ante Starčević.

„Mi u HSP AS smo šokirani, ali ne iznenađeni načinom na koji pojedini diplomati i dužnosnici koriste službene prostorije u vlasništvu Republike Hrvatske. Slika koja je prenijeta u hrvatski medijima jasno pokazuje veleposlanika Goldsteina i sliku zločinca Tita u uniformi sa prepoznatljivim simbolom petokrake.

>>Hrvatski veleposlanik u Parizu u uredu drži fotografiju Josipa Broza

HSP AS upozorava da su pod takvim obilježjima počinjeni strašni komunistički zločini u poslijeratnom razdoblju nakon 1945. godine, ali i zločini koji su se dogodili 1991. protiv hrvatskih civila i branitelja, a kojim se željelo spriječiti nastajanje suverene Republike Hrvatske 1991., čiji je Ivo Goldstein veleposlanik.Gotovo identičnu kapu, koja je na fotografiji, imao je zločinac Šljivančanin u Vukovaru, zločinac general Mladić u Škabrnji i Kijevu te mnogi drugi pripadnici velikosrpskih agresorskih snaga u Domovinskom ratu.

Nakon jasnog i nedvosmislenog odgovora od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova kako ne postoji zabrana držanja slika Josipa Broza Tita pitamo ministricu vanjskih i europskih poslova da li to znači da je u hrvatskim veleposlanstvima dozvoljeno držanje slika zločinaca koje eventualno privatno simpatiziraju hrvatski diplomati? Da li ćemo naći i slike ostalih svjetskih zločinaca poput Staljina, Hitlera, Pol Pota, itd…

>>Slavko Goldstein: Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima nije prihvatljiv jugoslavenskoj povijesti!

Podsjećamo hrvatsku javnost kako je HSP AS sa svojim koalicijskim partnerima upravo ovih dana pokrenuo inicijativu u Skupštini Grada Zagreba za promjenu imena Trga maršala Tita. Tito je svoje zločine nad hrvatskim narodom pokazao odobravanjem Križnog puta, otvaranjem Golog otoka i likvidiranjem hrvatske emigracije. Upozoravamo premijera Milanovića, predsjednika Josipovića i ministricu Pusić kako je RH od 1. srpnja 2013. punopravna članica EU i da se treba držati europskih vrijednosti pa tako i Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu u kojoj je izjednačen je komunizam i fašizam.

>>Danijel Ivin udara na temelje hrvatske državnosti: Dan državnosti mora biti 12. lipnja, kada je osnovan ZAVNOH!

Iako smo skeptični prema postupanju po ovom našem zahtjevu smatramo da aktualna vlast mora već jednom napraviti jasan iskorak i odmak od zločinačkog komunističkom režima“, poručuju iz HSP-a AS.

 


M.M.