Kontroverzni pisac Predrag Raos u četvrtak je zaustavio konferenciju za novinare u Hrvatskom društvu pisaca koju je to društvo zajedno s hrvatskim P.E.N. centrom najavilo na temu referenduma o braku, kako bi objavilo svoje motive PROTIV referenduma.


Raos je zatražio da ga se sasluša, istaknuvši  da jedno strukovno udruženje 'ne smije širiti nikakve vjerske ili ideološke poruke ni pedersku propagandu'. Obratio se okupljenima, među kojima su bili predsjednica P.E.N.-a Nadežda Čačinović, predsjednik HDP-a Nikola Petković, pisac Velimir Visković, Mani Gotovac, Damir Karakaš, Predrag Matvejević, Zoran Ferić i drugi.


Međutim, predsjednik HDP-a Nikola Petković pokušavao je zaustaviti Raosa, na što je ovaj rekao da to smatra fizičkim napadom te je izvadio suzavac i pošpricao predsjednika Društva Petkovića te tajnicu. Uskoro je došla hitna pomoć i policija koja je odvela Predraga Raosa, javljaju mediji.

Želim zaštititi svoju djecu od perverznjaka

Podsjetimo, ovaj kontroverzni romanopisac, novelist te prevoditelj jedan je od žešćih protivnika 'pederske tehnologije' koja, za koju tvrdi kako želi 'uništiti instituciju braka.'


"Ja jesam homofob, to je moje pravo, želim zaštititi svoju djecu od perverznjaka. To je bolest koja se ne liječi", rekao je jednom prigodom Raos.


M.M.