U povodu obilježavanja 70. obljetnice savezničkog bombardiranja Kaštel Sućurca, u srijedu, 4. prosinca, s početkom u 18 sati, u Župnoj crkvi Sv. Jurja m. u Kaštel Sućurcu održana je „Spomen večer i predstavljanje monodrame "Sućuraška Golgota" autorice Renate Dobrić, objavljene u nakladi Župe svetog Jurja.


Glazbeno- poetsko- prozna spomen večer u spomen na sve poginule u najvećoj tragediji Kaštel Sućurca bila je iznimna upravo po tome što je  okupila sve naraštaje Sućurana – od najmlađih do najstarijih. Dok su se čitala imena poginulih, djeca su, jedan po jedan,  na oltar prinijela 97 svijeća.

Djeca su predstavila pjesme pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva i monolog Kažimira Alfirevića, dok će dio upravo tiskane monodrame “Sućuračka Golgota” premijerno krasnoslovila prof. Zlata Dubravčić.

>>Održan Znanstveni skup '70. obljetnica savezničkog bombardiranja Kaštel Sućurca'

U glazbenom dijelu programa nastupila je djevojačka klapa Župe Sv. Jurja m. “Kćeri Marijine” i Župni bend mladih, dok je ovom prigodom praizvedena pjesma “Oda Sućurcu”, za koju je tekst, glazbu i video uradak izradio Denis Šikleski. I na kraju Spomen večeri, župnik don Emanuel Petrov zahvalio se svim sudionicima, priređivačima s posebnim pijetetom prema stradalnicima.


D. Zeljko