Vrhovni sud odlučivao je danas o žalbama na odluku o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj, nakon čega je  donesena konačna odluka.


Međutim, odluku koju je donio, Vrhovni sud neće objaviti javno. Napominju da se mora poštovati procedura te da se u skladu s njom, odluka mora dostaviti Županijskom sudu koji će je poslati strankama.

-Vijeće je zasjedalo, no odluka s pisanim obrazloženjem tek treba biti napravljena. Odluka danas sigurno neće biti sastavljana, a prije otpreme ni ja neću znati kakva je - rekao je glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo.

Podsjetimo, početkom tjedna predane su žalbe na odluku zagrebačkog Županijskog suda da se Perkovića izruči Njemačkoj zbog sumnje da je povezan s ubojstvom hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

>>Njemački sud odbacio Nobilove spekulacije sa Sindičićevom navodnom izjavom

Žalbe su predali, Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića te Državno odvjetništvo, koje u ovom slučaju zastupa njemačko tužiteljstvo.

>>Službenik u DORH-u zabunom poslao žalbu u Zagreb umjesto u Veliku Goricu

Podsjetimo, na presudu o neizručenju prvooptuženog Zdravka Mustača, donesenu od strane Županijskog suda u Velikoj Gorici, žalila se obitelj Đureković.

M.M.