Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako su slučaj Perković i ponašanje Vlade u tom slučaju učinili veliku štetu Hrvatskoj jer joj je "potpuno neutralizirana i destruirana vjerodostojnost".Na sinoć održanom obilježavanju 24. obljetnice utemeljenja  valpovačkoga HDZ-a, na novinarsko pitanje je li nam trebao slučaj Perković, Karamarko je odgovorio: "Naravno da nam ovo nije trebalo i da je ovo naivna igra Vlade i premijera Zorana Milanovića, koji su pokušali prevariti Europsku uniju, Europsku komisiju te najvećega hrvatskog saveznika - Njemačku."

Ocijenio je kako će sada "najteži posao biti vratiti vjeru u hrvatsku vjerodostojnost i poštenje te Hrvatsku kao autentičnog člana Europske unije".

"Ako je to bio nekakav veliki plan da se zaštiti korpus komunističkih zločina, onda je to prestrašno i onda ta politička misao, koju zastupaju naši tzv. socijalisti, nije zaslužila da bude u Europskoj uniji", rekao je Karamarko.

„ SDP je nasljednik Saveza komunista Hrvatske (SKH) koji nije samo pljačkao i uništavao hrvatski narod u 45 godina bivšeg sustava, nego je i ubijao ljude" pa je, ocijenio je, i "zločinačka organizacija", kazao je Karamarko.

"Mnogi koji su vodili SKH, a neki od njih poslije i SDP, mogli bi puno toga znati o tim zločinima", istaknuo je Karamarko.

"Postoji još jedan spektar problema, zbog čega je za njih Perkovićevo izručenje problem, a to je vjerojatno izvlačenje kapitala i novca iz Hrvatske tijekom 90-ih godina, upravo od struktura SKH, kao i okolnost da su odluke o ubojstvima naših emigranata donosili SKH i Savez komunista Jugoslavije, odnosno njihovi centralni komiteti", dodao je čelnik HDZ-a.

Karamarko je također ustvrdio kako SDP "nema veze sa suvremenom europskom ljevicom" te da se "nikada nije odrekao zločina SKH, niti se odrekao Josipa Broza Tita ili distancirao od njega".


M.M.