Potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić još je jednom zakuhao "kašu" svojom, rekli bismo, neodgovornom izjavom da ovo državno tijelo "ne može" biti pokrovitelj komemoracije u Bleiburgu, jer je to "u drugoj državi", jer se "tamo pojavljuju neonacisti" te da se spomen na te ljude može dati i u Hrvatskoj!


Što bi na to, primjerice, rekli Izraelci, odnosno Židovi? Možete li zamisliti da netko od njihova političkog čelništva tako tupo izjavi da, primjerice, Židovi mogu odavati počast svojim nevino poginulima  u II. svjetskom ratu samo u Izraelu, ali ne recimo i diljem Hrvatske, odnosno širom svijeta? Ili da Izrael ne stoji iza komemoracija Židova? Na taj način kako razmišlja "crvena perjanica" Stazić Hrvatsku se vodi u još dublju provaliju, jer umjesto da baš Sabor bude taj koji  radi ili koji će raditi na ujedinjavanju Hrvata, tamo neki pojedinci poput ovog potpredsjednika ruše mostove, koje je Tuđman izgradio u Domovinskome ratu. S druge pak strane, svi znamo (Staziću, gdje, kao rođeni Pakračanin, bili u vrijeme Domovinskoga rata?) da su pripadnici zloglasne JNA nosili zvijezde petokrake, da se te zvijezde slobodno i normalno pojavljuju na partizanskim skupovima, od Kumrovca do Petrove gore, baš kao i jugoslavenske zastave.

>>Željko Reiner: Vladajuća većina odbija prihvatiti činjenicu da su komunistički zločini nešto što trebamo osuditi

Također se u nas bez ikakvih sankcija veliča lik i djelo jednog od najvećih zločinaca Josipa Broza, koji je bio na čelu Jugoslavije do svoje smrti 1980., a bome i nakon što je umro! Moramo podsjetiti da smo se u obrambenom Domovinskome ratu borili i protiv Jugoslavije (istina početkom devedesetih SDP-ovci se nisu) te da smo u tom ratu uz iznimno velike žrtve pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi i srpske i ine agresore. Ali i domaće izdajice! E, ovo zadnje ipak ne stoji, malo smo pretjerali. Naime, nevjerojatno je koliko još ima ljudi u Hrvatskoj koji žale za Jugoslavijom, ali ne i za poginulima i nestalim Hrvatima.

Bleiburg je samo jedna od klaonica Hrvata nakon II. svjetskog rata. I to najveća. Ako je tako a jeste, onda svaku Vladu, Sabor ili nešto treće ništa ne bi trebalo spriječiti da budu na čelu kolone, da minutom tišine odaju počast svim nevino poginulim Hrvatima, a ne se pravdati neonacistima, ustašama i sličnima.

Međutim, nema veze. Još ima Hrvata koji će doći u Bleiburg, a oni koji tako razmišljaju poput "crvene perjanice" neka ostanu kod kuće, kao što su to činili i 1991.!

Mladen Pavković