Slavko Linić je definitivno bivši član  SDP-a. Odlučio je to Glavni odbor te stranke, tijesnom većinom, sa 50 glasova za, 47 protiv i jednim suzdržanim.


Slavko Linić prihvatio je odluku Glavnog odbora.

- Za raspuštanje riječke organizacije SDP-a pitajte premijera koji je pun mržnje. Neću otići u nikakvu stranku i raditi protiv SDP-a. Ja sam oduvijek bio vjeran SDP-u, svojoj dojučerašnjioj stracni, rekao je vidno potreseni Linić.

Predsjednik Sabora Josip Leko, koga sve češće apostrofiraju kao Josipovićev izbor na čelu SDP-a smatra da je riječ o raslolu.

- Raskol u stranci se ne može negirati. Nadam se da ćemo uskoro imati novu sjednicu Glavnog odbora kako bismo razgovarali o posljedicama ovakvog rezultata - rekao je Josip Leko.

Leko je priznao da je on bio protiv izbacivanja Linića u ovom trenu dok DORH ne istraži sve.

- SDP je vrhunska demokratska stranka gdje su svi bez straha mogli govoriti što misle, rekao je Leko i dodao da se sad svi moraju ujediniti po organizacijama i raditi na reformi stranke i ujedinjenju.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio je da lider stranke ne dijeli stranku.

-Ovo je evidentna podjela stranke, ovo su dva SDP-a i dva svijeta -, poručio je Komadina nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Ovo je, kaže Komadina, Pirova pobjeda, a SDP je izgubio.

-Linić nije tu bitan, bitan je karakter upravljanja strankom - rekao je Komadina.

Ne očekuje raspuštanje riječkog SDP-a koji se protivio Linićevom isključenju jer bi to, kaže, bio sumrak SDP-a.

 

R.H.