Udruga Urbana desnica kazneno je prijavila dvojicu mladića županijskom Državnom odvjetništvu RH u Zagrebu zbog, kako navode, javnog pozivanja na “ubijanje popova, pasjih skotova”.


Kaznena prijava podignuta je protiv Filipa Drače i nepoznatog počinitelja koji su na tzv. Maršu za bračnu jednakost, održanom 27. svibnja 2013.godine, u organizaciji LGBT udruga Iskorak i Kontra, javno pozivali na “ubijanje popova, pasjih skotova”, priopćeno je iz Urbane desnice.


-Prije nekoliko dana saznali smo identitet jedne osobe iz videa, a riječ je o dugokosom mladiću – poručuju iz Urbane desnice.

Filip Drača, dugokosi mladić sa snimke, koga su identificirali članovi Urbane desnice, u školskoj 2012./2013. završava Grafičku školu u Zagrebu.

>>O Josipoviću i Vatrenima - zagovorniku anarho-liberalnog svjetonazora sve nacionalno je nacionalizam

Pojavljuje se u većini akcija Mladih antifašista Zagreb, gdje nosi transparente, a piše i članke za časopis koji su pokrenuli Mladi antifašisti iz Zagreba. Taj časopis se redovito na natječajima financira iz državnog proračuna, a nosi naziv “Nepokoreni grad” (na stranici br. 4 možete pročitati Filipov članak), stoji u priopćenju Urbane desnice.

Također, Filip Drača se pojavljuje i u određenim akcijama tzv. Građanske akcije, navodi isti izvor.

 

M.M.